Hasiči pracujú na mieste, kde boli počas ruského útoku na Ukrajinu v Odeskej oblasti ťažko poškodené skladové priestory. FOTO: Reuters/State Emergency Service Of Ukraine
StoryEditor

Pri ruskom útoku v Odese zahynul človek, Kyjev hlási zostrelenie všetkých rakiet

18.05.2023, 07:44
Autor:
ČTKČTK

Explózie boli hlásené aj vo Vinnyckej, Chmelnyckej a Žytomyrskej oblasti na Ukrajine. Pri útoku v Odese boli okrem obete ďalší dvaja ľudia zranení, povedal hovorca vojenskej správy Odeskej oblasti Serhij Bratčuk.

Jeden človek v noci na dnes zahynul v juhoukrajinskej Odese po tom, čo tam ruská raketa zasiahla priemyselný komplex. Nad ukrajinskou metropolou protiletecká obrana podľa predbežných informácií miestnej správy zničila všetky strely, ktorými Rusko v noci zaútočilo. V dvoch východokyjevských štvrtiach však prepukli požiare spôsobené padajúcimi troskami. S odvolaním sa na ukrajinských predstaviteľov o tom informuje agentúra Reuters. Bol to deviaty ruský vzdušný úder na ukrajinské hlavné mesto od začiatku mája, poznamenal web stanice BBC.

Explózie boli hlásené tiež vo Vinnyckej, Chmelnyckej a Žytomyrskej oblasti. Pri útoku v Odese boli ďalší dvaja ľudia zranení, povedal hovorca vojenskej správy Odeskej oblasti Serhij Bratčuk.

image

Rusko zaútočilo na Odesu. Obrana zničila desať kamikazde dronov, hlási Kyjev

Podľa kyjevského starostu Vitalija Klička požiar prepukol v garáži v Darnyckej štvrti a trosky spadli aj v ďalšej časti metropoly. Starosta dodal, že ani jeden z týchto úderov si nevyžiadal obete. "Útok na hlavné mesto pokračuje. Neopúšťajte kryty počas náletu! "napísal na sociálnej sieti telegram ešte počas leteckého poplachu.

Šéf vojenskej správy v Kyjeve Serhij Popko uviedol, že horieť začalo tiež v nerezidenčnom komplexe v Desňanskej štvrti. Dodal, že informácie o škodách a možných obetiach sa teraz preverujú, a zdôraznil, že protiletecká obrana funguje. Podľa Popka použili Rusi riadené strely, ktoré odpálili z Kaspického mora. "Predbežné správy naznačujú, že všetky nepriateľské ciele v kyjevskom vzdušnom priestore boli odhalené a zničené," uviedol Popko podľa serveru Ukrajinska pravda.

V stredu pri útoku pri Chersone na juhu krajiny prišlo o život osem ľudí, vrátane päťročného chlapca. Ďalších 17 ľudí bolo zranených.

image

Český plukovník pre HN: Putin sa domnieval, že Ukrajinci ho budú vítať s vďakou. V tom sa veľmi zmýlil

Najnovšie ruské útoky sa odohrali krátko po tom, ako čínsky osobitný splnomocnenec pre euroázijské záležitosti Li Chuej rokoval s ukrajinským ministrom zahraničia Dmytrom Kulebom. Čínska diplomacia dnes vo vyhlásení uviedla, že "Čína vždy hrala konštruktívnu úlohu pri zmierňovaní humanitárnej situácie na Ukrajine svojím vlastným spôsobom a bude naďalej poskytovať pomoc Ukrajine v rámci svojich možností".

01 - Modified: 2023-04-29 05:07:36 - Feat.: 1 - Title: Kuleba sa v Odese stretol s ministrami zo severských a pobaltských krajín 02 - Modified: 2023-04-19 07:01:00 - Feat.: 1 - Title: Rusko zaútočilo na Odesu. Obrana zničila desať kamikazde dronov, hlási Kyjev 03 - Modified: 2023-04-13 08:30:49 - Feat.: 1 - Title: Diplomacia Moskvy pohrozila nepredĺžením obilnej dohody, žiadajú splnenie požiadaviek ruského vývozu
01 - Modified: 2024-04-20 13:57:29 - Feat.: - Title: V Rusku stále aktívne pôsobí 35 rakúskych firiem 02 - Modified: 2024-04-20 12:52:19 - Feat.: - Title: Ukrajinci útočili v ôsmich ruských regiónoch, cielili na energetickú infraštruktúru 03 - Modified: 2024-04-20 09:55:58 - Feat.: - Title: Poľsko sa chce pridať ku schéme NATO na zdieľanie jadrových zbraní. Silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil Duda 04 - Modified: 2024-04-20 08:29:54 - Feat.: - Title: Na Ukrajine zahynul po útoku dronu vojnový reportér ruského denníka 05 - Modified: 2024-04-19 19:48:16 - Feat.: - Title: "Plánovaný atentát". Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 16:15