StoryEditor

Nudný telefón bojuje proti závislosti na smartfónoch pitím piva

23.04.2024, 07:30

The Boring Phone, teda Nudný telefón, má používateľa oslobodiť od všetkých online služieb a prinútiť k priamej socializácii. Napríklad pitím piva alebo nakupovaním.

Spoločnosť HMD (Human Mobile Devices), známa výrobou mobilov a smartfónov pod značkou Nokia, v spolupráci s pivovarom Heineken a predajcom oblečenia Bodega predstavila Nudný telefón (The Boring Phone), ktorý má zmenšiť závislosť na rôznych internetových službách.

The Boring Phone má prinútiť používateľov k oslobodeniu sa od virtuálneho sveta a ku väčšej priamej socializácii pomocou absencie pripojenia k internetu a akýchkoľvek aplikácií, predovšetkým rôznych sociálnych sietí. The Boring Phone ponúka iba telefonovanie a písanie pomocou textových správ.

Spoločnosť Heineken uvádza podrobný prieskum, ktorý dokazuje, ako je Generácia Z závislá na on-line svete. The Boring Phone preto tieto nástrahy pomocou skromnej výbavy eliminuje. Vo výbave ale nechýba fotoaparát, ktorý má pomôcť zachytiť spoločenský život.

Nudný telefón je postavený na základoch Nokie 2660 Flip. Líšia sa priehľadným krytom, ktorý odhaľuje súčiastky telefónu. Navyše je možné Nudný telefón vylepšiť rôznymi holografickými nálepkami s „motivačnými citátmi“ ako je "Teraz bez dotykového displeja", "Teraz bez selfie fotoaparátu", "Teraz bez sociálnych sietí" a podobných.

The Boring Phone má farebný vnútorný displej, ktorý má oproti smartfónom veľmi nízke rozlíšenie. Užívateľské rozhranie je ale vyvedené v retro štýle evokujúce monochromatický displej pomocou použitia iba zelenej a čiernej farby. Nechýba vonkajší displej so základnými informáciami. Vo výbave je aj ikonická hra Snake (Had), ktorá bývala veľmi populárna.

image

The Boring Phone FOTO: Heineken

Predstavenie telefónu prebehlo na Milánskom týždni dizajnu a nebude pre každého. The Boring Phone bude vyrobený v obmedzenej sérii obsahujúcej iba 4 000 kusov. V júni bude uvedená aplikácia pre smartfóny, ktorá má sprostredkovať zážitok z Nudného telefónu pre tých, ktorým sa samotný telefón nepodarí zohnať.

01 - Modified: 2024-04-25 10:00:00 - Feat.: - Title: Z malej firmy miliónový biznis. Manželky vybudovali uhlíkovo neutrálnu továreň, varia v nej aj čierne pivo 02 - Modified: 2024-04-25 12:00:00 - Feat.: - Title: Belgičanovi súd povolil šoférovať pod vplyvom alkoholu. Jeho telo si ho totiž vyrába samo 03 - Modified: 2024-04-22 09:30:22 - Feat.: - Title: Prídeme o české pivo? Polia s chmeľom napáda agresívna hubová choroba, proti ktorej neexistuje ochrana 04 - Modified: 2024-04-13 07:00:00 - Feat.: - Title: Mníšky si v španielskej svätyni otvorili bar. K pivu dávajú aj Božie slovo 05 - Modified: 2024-03-26 06:30:00 - Feat.: - Title: Dočkáme sa návratu legendy? V máji sa zrejme vráti ikonická a kedysi prelomová Nokia 3210
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 00:06