StoryEditor

Stavila si a vyhrala. Kvôli selfie na Facebooku však nemá nič

09.11.2015, 15:20
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

V živote sú chvíle, o ktoré sa radi podelíme. V zápale radosti, však mnohí nedomyslia možné dôsledky. Stalo sa to aj mladej Austrálčanke, ktorá sa o radosť z nečakanej výhry podelila s priateľmi na sociálnej sieti. Jediná selfie s výherným tiketom ju však o vyhrané peniaze pripravila. Niekto z jej priateľov bol pohotovejší, píše portál idnes.cz.

Ak ste aj vy prepadli kúzlu autoportrétov, potom je na mieste opatrnosť. Pred zverejnením svojej snímky je totiž dobré skontrolovať, aký obsah sa chystáte s ostatnými ľuďmi zdieľať. Svoje o tom vie Chantelle z austrálskeho Perthu, ktorá sa s priateľmi na Facebooku podelila o radosť z výhry. V utorok 3. novembra totiž navštívila prestížny dostih Melbourne Cup, a prvýkrát v živote sa rozhodla staviť si.

Jej voľba padla na koňa menom Prince of Penzance, na ktorého stavila dvadsať austrálskych dolárov (trinásť eur). Server Mashable dopĺňa, že stávka bola desať dolárov na výhru, a desať dolárov na konkrétne umiestnenie. Kurz na jeho výhru bol 100:1. O to väčším prekvapením bolo, keď tohto outsidera jeho džokejka Michelle Payne doviedla k víťazstvu.

Chantelle sa však príliš dlho netešila. Jej radosť z výhry bola totiž natoľko veľká, že si neodpustila jednu, na prvý pohľad nevinnú, selfie. Rovnako ako mnohí iní stávkari po celej Austrálii. Na rozdiel od nich však Chantelle urobila zásadnú chybu. Zvečnila sa s celým svojim výherným tiketom. Teda aj s viditeľným čiarovým kódom.
 



Osudovú chybu si uvedomila až vo chvíli, keď si chcela výhru vyzdvihnúť z automatu. Niekto ju totiž predbehol, a to iba 15 minút od zverejnenia fotografie. Čiastka je totiž držiteľovi stávkového tiketu vyplatená po naskenovaní a kontrole jeho čiarového kódu. Postačujúca je tak aj jeho samotná fotografia. Teda aj snímka zverejnená na sociálnej sieti, na ktorom bol kód ľahko rozpoznateľný.

Z výhry vo výške 825 austrálskych dolárov (543 eur) sa tak mladá Austrálčanka, ktorá sa o svoju skúsenosť podelila prostredníctvom rádia Triple M, príliš dlho netešila. Polícia, na ktorú sa obrátila, jej dáva pomerne veľkú nádej, že svoju výhru získa späť. Okruh podozrivých sa totiž výrazne zužuje. Niet pochýb, že ide o niekoho z jej facebookových priateľov. Prípadne o niekoho z ich blízkeho okolia. Ako totiž sama potvrdila, účty všetkých jej priateľov, a aj jej vlastný účet, sú súkromné. Vypátranie neznámeho páchateľa je tak pre políciu o niečo ľahšie. Pomáha rovnako fakt, že už vedia, z ktorého automatu bola suma vyzdvihnutá.

 


 

01 - Modified: 2007-11-05 19:57:01 - Feat.: 0 - Title: IT konkurenti sa spojili
01 - Modified: 2024-04-27 12:00:00 - Feat.: - Title: Po Slovensku anonymne ukrývajú peniaze na verejných miestach. Jeden fanúšik nás sledoval, hovorí dvojica z projektu Cash catch 02 - Modified: 2024-04-25 08:40:30 - Feat.: - Title: TikTok v EÚ pozastaví program odmien vo svojej aplikácii TikTok Lite 03 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac 04 - Modified: 2024-04-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Janka Slačková: Verím, že si tento článok prečítajú aj moji rodičia 05 - Modified: 2024-04-18 11:02:22 - Feat.: - Title: Zvrat v prípade vykradnutej prevádzky Jovinečka. Influencer všetkých oklamal, valí sa na neho vlna kritiky
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 20:12