StoryEditor

Smartfón, ktorý si zaslúžil druhé vydanie. Čo vás čaká za 1500 eur?

03.10.2020, 00:01
Aká je Motorola Razr 5G? Kde sú jej silné a slabé stránky?

Skladací telefón Motorola Razr V3 z roku 2004 patril k najpredávanejším mobilným telefónom vôbec. Tento príťažlivý tenký telefón s prívlastkom „véčko“ vtedy predbehol dobu a povýšil mobil na módny doplnok.

S nastupujúcim trendom smartfónov s veľkým displejom však všetky vyklápačky či iné formy smartfónov išli do úzadia. Na dlhé roky pevný displej „obmedzil“ vývojárov smartfónov, keďže boli nútení držať sa faktu, že sklenený panel vpredu sa nedá ohnúť.

​K slovu sa však po rokoch opäť prihlásil pokrok a výrobcovia sa začali venovať ohybným obrazovkám a displejom. Výsledkom je, že sa už druhý rok z času na čas stretávame so zariadeniami s ohybnými displejmi, ktoré môžete zložiť napoly a dať do vrecka.

Pozrite si testovacie fotky zo zariadenia Motorola Razr 5G:

A ktorý iný skladací telefón z minulosti by si viac zaslúžil moderného brata, ak nie práve Razr V3? Motorola stavila práve na toto spojenie s retro svetom a ohybný Razr sa prvý raz ukázal verejnosti minulý rok. Vyslúžil si obrovský záujem, keďže ho mnohí poznali z minulosti.

​Mal však ešte pár nedostatkov v podobe priemerného výkonu či slabšieho fotoaparátu. Motorola v druhej generácii zlepšila, čo sa dalo a priniesla svoje druhé vydanie Motorola Razr 5G. Práve tú sme mali možnosť vyskúšať počas jedného týždňa.

Alžbeta Harry Gavendová / HN

Menej viditeľný ohyb

Motorola nás dostala svojím dizajnom. Je to niečo úplne odlišné od toho, s čím sa bežne stretávame. Novinka má naozaj netradičné tvary a pri sklopení na polovicu je jedna časť dlhšia, pričom do nej tá kratšia zapadne.

​Zaujímavosťou je, že sa ľahko vmestí do vrecka nohavíc, keďže je naozaj skladná. I keď je na pohľad hrubá, nie je zbytočne masívna. Jej predok je zoštíhle- ný a celé to pôsobí mimoriadne kompaktne.

Ohybný mechanizmus nás neprestával udivovať ani po čase. Funguje výborne a jeho hlavnou zaujímavosťou je, že pri zohýbaní sa displej jemne, zhruba o dva milimetre, podsúva pod spodnú bradu zariadenia....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-24 07:12:44 - Feat.: - Title: Vysoký výkon, skvelé objektívy a zaujímavé príslušenstvo. Takto to vyzerá, keď sa z mobilu stane fotoaparát 02 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 03 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 04 - Modified: 2024-04-22 13:32:03 - Feat.: - Title: Keď spojíte krásny dizajn, skvelú výbavu a príjemnú cenu. Novinky od Motoroly majú čím očariť 05 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Rodinný elektromobil s brutálnym výkonom: potešil kvalitou i jazdou, no nie dojazdom
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 22:53