StoryEditor

Tento Samsung má lepší displej ako iPhone, ale sklamal ma v aute

18.06.2018, 00:01
Článok si môžete prečítať v aktuálnom vydaní prečo nie?!. Magazín bude v pondelok 18.6.2018 vložený do Hospodárskych novín.

Biznisman Martin Volek dostal od nás tri novinky a otestoval ich. Pozrite sa, ako to dopadlo. 

Samsung S9+, cena: od 1 049 eur, predáva: Samsung

Vo svojom vrecku nosím už dlhé roky iPhone. Aj preto som sa veľmi tešil na test novinky od Samsungu. Nový model SAMSUNG S9+ ma príjemne prekvapil. Po otvorení krabice ma hneď očaril jeho krásny veľký displej, ktorý môže byť významným parametrom pri kúpe.

Telefón sa veľmi pohodlne drží v ruke a použité materiály sklo a kov dotvárajú atmosféru luxusného telefónu. Po jeho zapnutí sa rozsvietil displej, ktorý disponuje dokonca ešte lepším rozlíšením ako najnovší model od spoločnosti Apple a využíva najnovšiu AMOLED technológiu.

Hneď prvou vecou, ktorú som chcel vyskúšať, bol, samozrejme, ospevovaný 12-megapixelový fotoaparát s mechanickou clonou, ktorá je dnes ešte v mobilných telefónoch raritou.

Za veľké plus považujem novú technológiu High Efficiency Video Coding, ktorá optimalizuje veľkosť videí až o 40 %. S rýchlosťou telefónu som bol veľmi spokojný, telefón nesekal, na čom sa podpísal pravdepodobne 8-jadrový procesor a 4 GB RAM.

Negatívna skúsenosť bola v situácii, keď som chcel prepojiť telefón s mojím autom, či už cez kábel alebo Bluetooth. Bohužiaľ, nepodarilo sa mi to, a to som poprosil aj známeho kvôli objektivite tejto informácie pre túto recenziu.

Pri iPhone sa mi to podarilo na prvýkrát. Ďalším dôležitým parametrom pre mňa ako podnikateľa je jednoznačne nadštandardná výdrž batérie.

Monografia Viktor Frešo, cena: 49 eur, predáva: Vydavateľstvo Slovart

Kniha VIKTOR FREŠO, ktorá sa mi dostala do rúk, predstavovala presne to, čo som od nej očakával. Nekonvenčná, rozmanitá aj zábavná. V prvom rade považujem za obrovské plus, že kniha takéhoto druhu vyšla, a veľmi chválim jej dvojjazyčné vydanie, v slovenskom a anglickom jazyku.

V. Frešo

​Znázornenie diel za 15 rokov tvorby prezrádza, že môžete očakávať doslova vizuálne hody. Rozsiahla publikácia dokumentuje maľby, fotografie, objekty a sochy, ale aj fotografie samotného umelca.

Už hneď úvodné stránky patriace kolekcii Jesus & Madonna Guitars mi napovedali, že originalitou nesrší len sám autor, ale aj knižné vyhotovenie. Diela vo forme textových výstupov som si prekvapivo rýchlo obľúbil a interview s umelcom v závere mi ponúklo nahliadnutie do autorovho zmýšľania a pohľadu na svet. Aby som teda zosumarizoval.

Zaujímavá kniha zlúčila tvorbu umelca, ktorý sa na nič nehrá a nedáva si servítku pred ústa a určite si zaslúži pozornosť každého, kto aspoň trošku pričuchol k umeniu. Uznávam umelcov, ktorý sa chcú presadiť aj v zahraničí a aktívne na tom pracujú. A za zmienku stojí aj limitovaná edícia tejto knihy, s originálnou kresbou Viktora Freša.

Champagne Billecart Salmon Vintage 2007, cena: 69 eur, predáva: výhradný distribútor Wine & Company, s.r.o. wineco.sk
Svieže víno CHAMPAGNE BILLECART SALMON COLLECTION VINTAGE 2007 s pevnou štruktúrou a lahodnou ovocnou intenzitou. Od prvého momentu vám privodí chuť šťavnatých citrusových plodov a broskýň.

Wineco.com

​Stačí si zatvoriť oči a ocitnete sa v ovocnom sade s vánkom jemných mandlí. Ideálne na horúci letný večer v spoločnosti skvelých ľudí. Určite ho odporúčam ako prípitok na slávnostné udalosti alebo k dobrej večeri – k rybe alebo morským plodom.

Jeho príjemná acidita je súčasťou sofistikovaného vína, ktoré ešte stále dozrieva. Zlatý lesk, podčiarknutý bohatým a dynamickým šumivým účinkom, pridáva tomuto vínu noblesu a jedinečnosť, s ktorou sa na chvíľu presuniete do Francúzska.Týmto šampanským sa odlíšite od klasických „masových značiek“ šampanského v obchodoch..

Kto je Martin Volek: 

Director & Google Partners Trainer, Volis International

Martin Volek

​Počas štúdia na Wirtschaftsuniversität vo Viedni absolvoval množstvo jazykovo-vzdelávacích pobytov vo svete. Po troch rokoch práce v bankovníctve založil zastúpenie najväčšej jazykovo-vzdelávacej organizácie na svete Education First na Slovensku.

Neskôr založil jazykovú školu Volis Academy. Počas štúdia MBA vo Viedni sa začal koncentrovať na online marketing. Založil Google certifikovanú marketingovú agentúru Volis International, ktorá robí digitálne kampane a stratégie pre slovenské a zahraničné firmy.

Pomohol firmám rásť nielen na Slovensku, ale i vo viac ako 30 krajinách sveta. Aktívne sa venuje vzdelávaniu. Už tretí rok je Google Partners trénerom. Organizuje workshopy a prednášky v oblasti digitálneho marketingu a trendov pre globálne firmy doma i v zahraničí.

Vyškolil vyše 4 000 študentov a marketérov. Už roky prednáša marketing a e-commerce na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Vo voľnom čase rád cestuje, navštívil vyše 60 krajín sveta. Má rád moderné umenie a pravidelne cvičí jogu.

​Článok je súčasťou magazínu prečo nie?!, ktorý je iba v pondelok vložený do Hospodárskych novín. 

01 - Modified: 2021-06-09 12:47:13 - Feat.: - Title: Akademia prichádza s novými lákadlami: Veríme, že hostia na nás nezabudli, odkazujú 02 - Modified: 2020-12-02 13:33:36 - Feat.: - Title: Celosvetový úspech nadanej Slovenky: Jej čelenkou sa pýši aj Khloe Kardashianová 03 - Modified: 2018-09-22 13:18:11 - Feat.: - Title: Najlepšia slovenská architektúra inšpiruje aj provokuje. V pondelok exkluzívne v prečo nie?! 04 - Modified: 2018-06-15 10:02:05 - Feat.: - Title: Nemám manažérske zručnosti, som jednoducho umelkyňa, hovorí dedička pivovaru Guinness 05 - Modified: 2018-06-15 07:43:25 - Feat.: - Title: Extravagantná módna ikona exkluzívne v prečo nie?! Príloha HN vychádza už v pondelok
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
02. máj 2024 02:02