StoryEditor

Pochádza z dedinky Kostolné, teraz dobýja svet. Pri tetovaní chcem absolútnu slobodu, hovorí Ivana Beláková

28.04.2022, 15:00
Ivanu Belákovú si všimli aj kritici z rímskeho múzea MACRO a zaradili jej tvorbu medzi súčasné výtvarné umenie.

Koľko podôb má podľa vás krása?

Nekonečno. Pre mňa je krása všade naokolo, je to boh, teda všetko.

Môže krása, nech má už akúkoľvek podobu, zlepšovať kvalitu života?

Jednoznačne áno, a práve preto sa snažím neustále obklopovať krásnymi vecami. Prostredníctvom nich sa mi krása dostáva do podvedomia. To isté platí aj o dobrých ľuďoch, automaticky vám zlepšujú deň a robia život krajším. Keď bývam v peknom hoteli, tak sa cítim omnoho lepšie ako v neporiadku.

Archív HN

​Platí pri vašej práci, že čo je krásne na koži jedného človeka, môže byť smiešne, nevhodné na inej koži? Alebo je pekné tetovanie prosto pekné?

Určite záleží na type človeka. Ak je niekto príliš konzervatívny, nebudem mu robiť komický obrázok. Ale naopak, bude sa perfektne hodiť človeku, ktorý má rád satiru alebo čierny humor. A stále ten obrázok zostane krásny, no nie je vhodný pre každého.

Ako vznikajú vaše tetovania? Priamo na mieru konkrétneho klienta?

Tetovať je to isté ako šiť oblek na mieru. Keď zbadám človeka, okamžite vidím energiu a tá pre mňa generuje farby. Keď ku mne príde klient a povie mi, že chce napríklad žlto-červené tetovanie, a mne sa to nezdá vhodné, tak sa s ním snažím dohodnúť inak. Často počas rozhovoru zmením jeho prvotnú ideu. Na 99 percent je môj odhad správny a poďakuje sa mi, že som sa rozhodla dobre. Ľudia si myslia, že vedia, čo chcú, ale opak je pravdou, ani to netušia. Ak s niečím zásadne nesúhlasím, tak to neurobím. Dôležitejší je môj vlastný pocit ako názor klienta. Občas sa ma klienti snažia navigovať, presviedčať o vlastnom názore. Vtedy im jasne oznám, že takto tvoriť neviem a budeme sa musieť rozlúčiť. Potrebujem stopercentnú umeleckú slobodu. Je to moja základná podmienka, ktorú mám uvedenú už v objednávkovom formulári, bez nej nemám záujem o spoluprácu.

Ukážky z jej práce si pozrite v galérii: 

Prečo? Veď nakoniec klient bude tetovanie nosiť celý život. Prečo by sa sám nemal rozhodnúť, ako bude vyzerať?

Takto to nefunguje. Boli u mňa ľudia, ktorí chceli zaplatiť dvojnásobok normálnej sumy...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-04-22 07:29:17 - Feat.: 0 - Title: Slovenská módna značka stavila na jednu jedinú farbu. Látky berie od luxusných značiek
01 - Modified: 2024-04-12 07:58:00 - Feat.: - Title: Lovestream predstavil prvých tohtoročných headlinerov. Do Bratislavy príde Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike či Tom Walker 02 - Modified: 2024-04-11 14:56:08 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok: Slovensko si musí s Ukrajinou vymieňať dáta k organizovanému zločinu 03 - Modified: 2024-04-11 13:47:14 - Feat.: - Title: Slovensko a Ukrajina podpíšu dohodu k práci rodinných príslušníkov diplomatov 04 - Modified: 2024-04-11 13:02:49 - Feat.: - Title: Spolupráca Slovenska a Ukrajiny v oblasti jadrovej bezpečnosti sa posilní, krajiny podpísali dohodu 05 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
12. apríl 2024 19:53