Harry Potter a Kameň mudrcov SNÍMKA: Dryeye FilmSNÍMKA: Dryeye Film
StoryEditor

Kultúrna chuťovka na tento víkend. Do Bratislavy mieri Harry Potter so symfonickým orchestrom

17.03.2023, 10:13
  • Na Slovensko prvýkrát prichádza spojenie filmu Harry Potter s naživo hrajúcim Symfonickým orchestrom.
  • Akcia sa bude konať tento víkend v priestroch bratilavskej NTC arény.
  • Okrem hudby a čarovného príbehu sa diváci môžu tešiť aj na sprievodný program či "Uličku hier".

Dobrá správa pre fanúšikov Harryho Pottera a milovníkov klasickej hudby. V Bratislave sa tento víkend, v sobotu odohrá jedinečný koncert Harry Potter a Kameň mudrcov in Concert, v NTC aréne. Na divákov čaká aj sprievodný program určený pre deti aj dospelých. Pokračovanie tohto typu koncertu a príbehu sa plánuje až o rok. 

Harry Potter a 90-členný orchester

Po prvýkrát na Slovensko prichádza prepojenie premietania filmu Harry Potter v sprievode naživo hrajúceho Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu. Ten tak divákom prinesie zážitok z majstrovskej filmovej hudby skladateľa Johna Williamsa, ktorá často v samotnom filme nevynikne do posledného tónu, práve kvôli špeciálnym efektom, alebo dialógom. 

“V tomto prípade je hudba a dialógy upravená špeciálne tak, aby vynikla do posledného tónu majstrovská hudba Johna Wiliamsa, ktorú nám prinesie symfonický orchester pod vedení dirigenta Ernst van Tiela,” vysvetľuje producent koncert Tibor Engler.

Okrem skvelej hudby a čarovného príbehu sa diváci môžu tešiť aj na pestrý sprievodný program. “Svetovým unikátom bude v Bratislave aj takzvaná nazdobená Londýnska ulička. Spolupracujeme aj so Základnou umeleckou školou Exnárovou v Bratislave. Deti aj dospelí si tak budú môcť necelé dve hodiny pred premietaním vyskúšať hru na nástroje, ktoré budú neskôr aj súčasťou orchestra. Možno sa niektoré deti, ktoré doteraz k nástrojom nemali prístup, po tomto nadchnú a budú sa chcieť naučiť na niečo hrať,” dopĺňa Tibor Engler.

Čarodejnícka ulička

Okrem toho sa diváci môžu tešiť aj na  "Uličku hier", v ktorej si budú môcť zahrať tematické hry od tých rýchlych na pár minút, až po komplikovanejšie. “Veľmi povzbudzujeme divákov, aby prišli oblečení tematicky. Ak náhodou nemáte doma nič po ruke, v našej špeciálnej ´Šikmej uličke´ nájdete  priamo na mieste všetko, čo by správny čarodejník mal mať,” dopĺňa producent.

Pripravený bude teda aj "Merch shop", v ktorom nájdete okrem iného aj známe prútiky, šály, oblečenie a iné veci z čarodejníckeho sveta. Koncert bude trvať tri hodiny aj s prestávkami a lístky sú ešte v predaji.

Symfonický orchester Slovenského rozhlasu má za sebou vyše deväťdesiat rokov úctyhodnej histórie. Špecializuje sa na interpretáciu diel obdobia klasicizmu, romantizmu, ako aj hudby 20. a 21. storočia. Na koncertoch hrá aj diela slovenských skladateľov, mnohé v premiérovom uvedení.

CineConcerts je zas jedným z popredných producentov živých a digitálnych hudobných zážitkov prepojených s vizuálnymi médiami a pokračuje v redefinovaní zábavného priemyslu. CineConcerts naďalej spolupracuje s najprestížnejšími svetovými orchestrami.

*Zdroj: Tlačová správa

01 - Modified: 2023-01-11 23:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ešte nevyšla, napriek tomu sa hra zo sveta Harryho Pottera predáva ako teplé rožky 02 - Modified: 2022-12-29 17:55:37 - Feat.: 0 - Title: Skutočný Hačikó a jeho pán: Prečítajte si až neuveriteľný príbeh oddanosti a priateľstva 03 - Modified: 2023-01-31 10:35:07 - Feat.: 1 - Title: Príbeh za slávnym meme: Momentka vytvorila najhoršieho muža, ktorého poznáte 04 - Modified: 2023-03-13 05:51:35 - Feat.: 1 - Title: Oscary 2023: Všetko, všade, naraz má sedem sošiek, najlepšími hercami sú Fraser za veľrybu a Yeohová
01 - Modified: 2024-04-17 10:18:27 - Feat.: - Title: Jonas Brothers presúvajú turné, vystúpiť mali v Prahe aj Viedni. Uviedli chabý dôvod, ľudia sa búria a chcú vrátiť peniaze 02 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 03 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 04 - Modified: 2024-04-12 09:00:00 - Feat.: - Title: Rowlingová kritizuje hercov z Harryho Pottera. Svoje ospravedlnenie si nechajte, odkázala Danielovi Radcliffovi a Emme Watson 05 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 05:16