StoryEditor

Čo sme ochotní urobiť pre preniaze? Veľa, príroda si to však vezme späť, tvrdia tvorcovia filmovej novinky

24.01.2022, 12:03
Autor:
ipip
Ľudia dokážu zájsť pri ceste za bohatstvom veľmi ďaleko, chamtivosť im zatemní myseľ a stratia sami seba.

Uprostred rozľahlej, jedinečnej a neľútostnej austrálskej púšťa sa odohráva drsný thriller o chamtivosti, ktorá dokáže zatemniť ľudskú myseľ. Film Zlato v hlavnej úlohe so Zacom Efronom prichádza do kín už vo štvrtok, 27. januára.

Trailer si pozrite vo videu:

Drsné podmienky nakrúcania

Tvorcovia sa zhodli na tom, že nakrúcanie filmu Zlato bolo pravdepodobne najdrsnejším, aké kedy podstúpili. Nakrúcali v austrálskej púšti, kde čelili horúčavám, suchu a púštnym búrkam, z ktorých jednu ozajstnú vo filme aj ponechali.

“Náročné nakrúcanie bolo pre film ale zároveň pozitívne, pretože nás všetkých vtiahlo do reality. Nebolo úniku. Bolo horúco. Bolo to hrozné a strašné podmienky, ktorým sme čelili, sme zachytili priamo do filmu," hovorí režisér, scenárista a zároveň herec Anthony Hayes.

Týmto podmienkam boli vystavení aj herci na čele so Zacom Efronom, ktorého divák pozná najmä v iných polohách. “Bola to pre neho úplne iná rola, než v akých bol doposiaľ. Zároveň ťažká rola v náročnom prostredí a v drsných prírodných živloch. Nemohol som požiadať nikoho lepšieho ako jeho, aby sa do toho pustil a film nakrútil. Bol tam vonku, ležal v špine, v 50-stupňových horúčavách - deň čo deň, celé týždne,” povedal Hayes, ktorý scenár napísal spolu so svojou partnerkou Polly Smithovou a ktorý spoluprácu so Zacom veľmi vyzdvihol.

“Jeho výkon v snímke je úžasný. Je to veľmi dramatická rola a myslím, že diváci budú jeho výkonom naozaj prekvapení.” A čo sa na filme najviac páčilo samotnému Efronovi?

“Myslím, že jednou z mojich najobľúbenejších vecí na tomto filme je posolstvo, ktoré si, dúfam, diváci odnesú: že príroda má spôsob, ako všetko vziať späť. Dúfam, že sa z toho môžeme poučiť, staneme sa väčšou jednotou so Zemou, s prírodou a začneme s ňou viac žiť namiesto toho, aby sme si z nej iba brali,” povedal.

O filme

Dvaja cudzinci putujú austrálskou púšťou. Virgil (Zac Efron) ide za prácou, ktorá mu údajne zmení život a má ho tam priviezť nesympatický vodič Keith (Anthony Hayes). Počas cesty sa im prehreje motor auta, a tak musia zastaviť uprostred vyprahnutej divočiny.

Keď Keith automobil opravuje, zaujme Virgila zlatý odlesk pri jeho nohách. Začnú kopať a objavia ten najväčší balvan zlata, aký kedy kto našiel. Prvotné nadšenie sa premení na bezmocnosť, keď zistia, že vytiahnuť zo zeme takú veľkú hrudu zlata je nad ich sily.

Dohodnú sa na tom, že zlatý balvan bude strážiť Virgil, zatiaľ čo Keith odíde do najbližšieho mesta a zaistí potrebné vybavenie. Lenže sú uprostred úplnej pustiny, a tak je najbližšie mesto dva dni cesty tam a dva dni cesty späť. Virgil tak musí zostať štyri dni sám uprostred púšte.

K dispozícii má neveľkú zásobu vody, trochu jedla a plachtu, ktorá ho má ochrániť pred páliacim slnkom. A potom sa všetko skomplikuje. Najskôr sa Keith o niečo oneskorí. Sprvu len o deň, potom o ďalšie a ďalšie.

Virgil pomaly začína prepadať zúfalstvu. Široko ďaleko nie je žiadna pomoc, len piesok, kamene a pár pokrútených stromov a kríkov. Spoločnosť mu robia iba divé psy, ktorí sa k nemu nepriblížia, kým má zapálený oheň.

Ale drevo mu dochádza, rovnako tak jedlo a po tom, čo sa preženie piesočná búrka, príde Virgil aj o poslednú kvapku vody. V tej chvíli sa začnú diať podivné veci. Je s ním naozaj v púšti niekto ďalší, kto ho chce o zlato pripraviť, alebo sú to preludy?

*Zdroj: Tlačová správa

01 - Modified: 2022-01-17 08:27:19 - Feat.: 0 - Title: Klasika v novom šate mieri na plátna. Kiná po otvorení privítajú legendárnu West Side Story 02 - Modified: 2022-01-20 14:57:19 - Feat.: 0 - Title: Režisér Bebjak: Chýbal človek, ktorý by sa postavil za kultúru. Po dlhom lockdowne ľudia prestali chodiť do kina 03 - Modified: 2022-01-21 12:53:27 - Feat.: 0 - Title: Do kina v omikronovej vlne. Či je dovolené chrúmať nachos, si radšej zistite vopred (reportáž)
01 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 02 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 03 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 04 - Modified: 2024-04-16 09:30:00 - Feat.: - Title: Neprehliadnuteľné Alfa Romeo odhalené. Prvý elektromobil značky dostane aj hybrid 05 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 12:28