Aj pár čerstvých surovín dokáže vykúzliť chutné jedlo. Pozrite si recept od reťazca Billa
Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom
4 porcie
Čas prípravy: 15 minút
Čas na varenie: 60 minút
Potrebujeme:
2 veľké cvikle (400 g)
1 balenie rukoly
syr parmezán „BILLA Premium Parmigano Reggiano“
hrsť vlašských orechov „Naše BIO“
4 lyžice olivového oleja „BILLA Premium extra virgin“
6 ks červených reďkoviek
soľ, čierne korenie
4 ks celozrnného pečiva
Cviklu uvaríme a nastrúhame na plátky. Pridáme k nej na tenko nakrájanú reďkovku, rukolu a polejeme olivovým olejom. Trochu posolíme, pridáme čerstvo zomleté čierne korenie a všetko spolu premiešame. Na záver pridáme postrúhaný parmezán a posypeme rozdrvenými vlašskými orechmi. Podávame s celozrnným pečivom.
Tip: Cviklu si môžeme uvariť vopred a nechať ju v chladničke aj niekoľko dní. Netrpezlivým odporúčame alternatívu so surovou cviklou, ktorá je rovnako chutná
Recept je pripravený v spolupráci s Billou.
Billa
01 - Modified: 2016-03-21 11:06:01 - Feat.: 0 - Title: Tip na jarný detox: od chémie organizmus najľahšie očistí príroda
01 - Modified: 2024-03-31 07:16:45 - Feat.: - Title: Táto polievka je tak chutná, že si ju obľúbia aj deti. Jarná špenátová polievka
02 - Modified: 2024-03-28 11:20:07 - Feat.: - Title: Veľkonočné vajíčka z piškótového cesta: Dezert, s ktorým zabodujete na plnej čiare
03 - Modified: 2024-03-27 10:15:31 - Feat.: - Title: Aká by to bola Veľká noc bez tejto pochúťky? Spravte si dokonalú pečenú šunku
04 - Modified: 2024-03-20 09:17:47 - Feat.: - Title: Ohúrte rodinu so skvelým obedom: Bylinková bravčová panenka s jarným šalátom
05 - Modified: 2024-03-08 11:21:03 - Feat.: - Title: Inšpirácia na jednoduchý víkendový obed: Šťavnaté pečené kura so cherry paradajkami