StoryEditor

Ako dosiahnuť čo najlepší pracovný výkon? Zariaďte si priestor okolo seba rozumne

25.02.2018, 23:01
Autor:
ipip
Dizajn a funkčnosť nie je všetko.

Ak chcete prácou z domu dosahovať čo najefektívnejšie pracovné výkony, musíte si vytvoriť harmonické prostredie. Pre každého to znamená niečo úplne iné. Ak máte v byte miestnosť vyčlenenú na tieto účely, máte vyhraté.

Čo v prípade, že pracovňa musí byť súčasťou obývacej miestnosti, prípadne spálne? Nemusíte zúfať, pracovňu môžete oddeliť.

Existuje niekoľko možností, ktoré si pozrite v galérii:

​Jednou z nich je paraván, ktorý môže plniť nielen úžitkovú, ale aj dekoratívnu funkciu. Voľte paravány v bledých odtieňoch. Ak za paraván umiestnite lampu, vyčaruje vám príjemnú hru svetiel a tieňov.

Ďalšou možnosťou sú posuvné šatníkové dvere z mliečneho skla, ktoré prepustia svetlo. Dobrou voľbou na oddelenie priestoru sú aj knižnice či regály s kvetmi.

Rôzni ľudia, rôzne potreby

  • Tvoriví a kreatívni

Kreatívci, doprajte svojim myšlienkam voľnosť a privolajte si nápady. Máte vyslovene tvorivú prácu? Vymýšľate často niečo nové? Orientujte sa na svetlé farby, vzdušnosť a dostatok priestoru, v ktorom vás nebude nič zväzovať.

Ak na vás biela pôsobí príliš sterilne, rozbite ju doplnkami. Nápaditý koberec alebo obrazy, napríklad aj zo svojej dielne, nenechajú pracovňu chladnou. Všetko však s citom.

  • Analytici zbystrite

Analytici, urobte si vo všetkom poriadok. Pracujete s dátami a čísla sú vašou každodennou rutinou? Potom stavte na tlmenejšie farby. Vhodnejší bude menší priestor, kde sa vaša hlava nebude zbytočne vznášať v oblakoch.

Ak je pracovňa súčasťou inej miestnosti, premaľuje jednu stenu, kde je pracovný kút situovaný. Ak to nejde, zvoľte nábytok z tmavého dreva, prípadne kovu. Pozor však na zvyšné zariadenie v byte, všetko musí spolu ladiť.

  • Pre náročných

Primárnym kritériom pri výbere nábytku do pracovne je väčšinou praktickosť, no netreba zabúdať ani na luxus. Sú typy ľudí, ktorí si potrpia na nadčasovosť a eleganciu aj v pracovni.

O nevšedný dizajn sa postará jedinečný štýl a atypické riešenia nábytku. Sekretár z masívneho dreva ocenia aj nároční. Vďaka svojmu dizajnu sa stane dominantou každej miestnosti.

Navyše, zásuvka s originálnou koženou úchytkou a polička poskytujú priestor pre uloženie drobností. Luxusná atmosféra a komfort sa prejavuje aj kancelárskymi stoličkami z tmavej kože.

Myslite na seba

Dizajn a funkčnosť nie je všetko. Nezabúdajte na seba, pri práci presedíte niekedy dlhé hodiny. O tom, aký by mal byť ten pravý stôl, rozhoduje mnoho faktorov.

Všeobecne by sa dalo povedať, že dôležitú úlohu zohráva stabilita a praktickosť stola, uvádza Kika. Dbajte na kvalitné materiály a dostatočný osobný priestor:

  • Rozmery pracovnej plochy stola by mali byť najmenej 140 x 70 cm.
  • Dôležitá je aj výška, ktorá sa odvíja od výšky sediaceho, optimálna sa pohybuje v rozpätí 69 – 76 cm.
  • Ak je práca z domu vašou dennou rutinou, oplatí sa zainvestovať do stola s regulovateľnou pracovnou doskou. Body naviac majú stoly so šikovným odkladacím riešením pre všetky pracovné drobnosti. Verte, že pár zásuviek navyše nie je nikdy na škodu.
  • Možno ešte zásadnejšou vecou než pracovný stôl je stolička. Pri dlhodobom sedení je absolútne nevyhnutná, aby bola správne ergonomicky tvarovaná, mala polohovateľnú výšku sedadla aj lakťových opierok. Základom pre pohodlné sedenie je aj sedák z kvalitného materiálu. Najmä v lete totiž oceníte priedušnosť či možnosť zloženia poťahu na pranie. Pevná konštrukcia a synchrónny mechanizmus sú zárukou kvality.
01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 02 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 03 - Modified: 2024-04-10 07:56:10 - Feat.: - Title: Zlomené srdce nie je výmysel: Poradíme vám, ako ho vyliečiť a prekonať pocity straty 04 - Modified: 2024-04-10 09:03:57 - Feat.: - Title: Minulosť a budúcnosť ľanu a konopy: Látky, ktoré nevyšli z módy od praveku 05 - Modified: 2024-04-08 09:15:00 - Feat.: - Title: Odvrátená stránka štýlového prvku áut. Môže byť pre motoristov nebezpečný, varuje ADAC
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 18:37