Šéf SNS a podpredseda parlamentu Andrej Danko. FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Nehoda Andreja Danka: Kontrola ukázala pochybenia, mali potrestať radových policajtov

02.03.2024, 12:17
Autor:
TASRTASR

Prezídium Policajného zboru k prípadu naďalej nemôže poskytovať bližšie informácie.

V súvislosti s januárovou dopravnou nehodou podpredsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) kontrola ukázala, že došlo k pochybeniam, ktoré zatiaľ nie je možné špecifikovať.

image

Dankova nehoda: Vyšetrovanie beží v špeciálnom režime. Konanie polície potvrdzuje podozrenia, tvrdí opozícia

Mali potrestať radových policajtov

Uviedol to hovorca Ministerstva vnútra Matej Neumann. Televízia JOJ informovala o tom, že malo dôjsť k potrestaniu radových policajtov. Ministerstvo vnútra to nepotvrdilo.

"Kontrola v uvedenom prípade zistila určité pochybenia, o ktorých v tejto chvíli nie je možné informovať, keďže aj protokol kontroly je súčasťou vyšetrovania, ktoré ešte stále prebieha," uviedol Neumann s tým, že vyšetrovanie dozorujúcej prokuratúry by malo byť v najbližšom čase ukončené. "Následne budeme informovať aj o postupe polície pri tejto nehode," dodal.

Stále nemôžu poskytnúť informácie

Prezídium Policajného zboru k prípadu naďalej nemôže poskytovať bližšie informácie. "Naďalej platí pokyn príslušnej prokuratúry o neposkytovaní informácií v danej veci, aby nedochádzalo k ovplyvňovaniu prebiehajúceho konania," uviedli z odboru komunikácie a prevencie Prezídia PZ.

K dopravnej nehode došlo 11. januára večer v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Po príchode hliadky sa na mieste nenachádzal. Dychovej skúške sa podľa polície podrobil v piatok popoludní. Mala negatívny výsledok. Danko sa za incident ospravedlnil a deklaroval, že škodu zaplatí.

Kontrolu postupu policajtov nariadil policajný prezident Ľubomír Solák. Spolu s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD) avizovali, že po ukončení zverejnia detaily vyšetrovania nehody aj kamerové záznamy.

01 - Modified: 2024-04-26 14:36:46 - Feat.: - Title: Polícia zverejnila po viac ako sto dňoch video z nehody Andreja Danka 02 - Modified: 2024-04-26 09:57:02 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zametám vás všade. Internet okamžite reaguje na Dankov splnený sľub o upratovaní Dúbravky 03 - Modified: 2024-04-26 11:37:17 - Feat.: - Title: Danko sa pre zdemolovaný semafor dva roky neposadí za volant, dnes upratoval Dúbravku 04 - Modified: 2024-04-24 13:23:43 - Feat.: - Title: Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu. Stopy vedú do Česka 05 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 16:36