Podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (SNS). FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Ak by do druhého kola volieb postúpili Pellegrini a Korčok, Taraba by podporu šéfa Hlasu nevylúčil

28.01.2024, 12:54
Autor:
TASRTASR

Minister životného prostredia uviedol, že pred prvým kolom volieb môže prísť k dohode so Štefanom Harabinom o podpore prezidentskej kandidatúry Andreja Danka alebo naopak.

Hnutie Slovensko naďalej rokuje o prípadnom kandidátovi na prezidenta. V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol predseda poslaneckého klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ Michal Šipoš. Zopakoval, že jedným z potenciálnych kandidátov hnutia je exminister zdravotníctva Marek Krajčí.

Prezidentský boj

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) nevylučuje, že pred prvým kolom volieb môže prísť k dohode so Štefanom Harabinom o podpore prezidentskej kandidatúry Andreja Danka alebo naopak.

Hnutie Slovensko diskutuje o viacerých verziách postupu v prezidentských voľbách. "Definitívne rozhodnutie, či postavíme vlastného kandidáta, alebo si počkáme na definitívne znenie všetkých kandidátov a potom sa vyjadríme k podpore niekoho, povieme v utorok," priblížil Šipoš.

image

O prezidentské kreslo chcú zatiaľ zabojovať šiesti kandidáti

Kandidáti na prezidenta podľa Tarabu pred voľbami vyhodnocujú svoje šance. "Myslím si, že nie je vylúčené, že ešte môže v určitej fáze dôjsť k dohode buď s Harabinom, že by podporil Danka, alebo by Danko podporil Harabina," dodal.

Zmena rokovacieho poriadku

Ak by do druhého kola postúpili Peter Pellegrini a Ivan Korčok, Taraba nevylúčil podporu šéfa Hlasu-SD. "Malo by byť v záujme pána Pellegriniho, aby sa čo najviac a čitateľne vedel od Korčoka odlíšiť," zdôraznil. S Pellegrinim chce diskutovať aj o tom, ako by sa v úrade prezidenta staval ku kultúrno-etickým otázkam.

Čo sa týka diania v Národnej rade, podľa Tarabu je už teraz jasné, že dôjde k zmene rokovacieho poriadku. V súvislosti s navrhovanou novelou Trestného zákona poukázal na to, že ide o návrat na úroveň, ktorá je štandardom v Európskej únii.

image

Pellegrini bude financovať kampaň z príspevku Hlasu a z darov

Podotkol, že novelizovaná legislatíva kladie dôraz na to, aby bola nahradená škoda. Drakonické tresty odňatia slobody podľa jeho slov neodrádzajú od páchania trestných činov.

Šipoš reagoval, že opozícia využíva všetky nástroje, ktoré má, na to, aby tento zákon nebol prijatý. Je presvedčený o tom, že skrátené legislatívne konanie nie je odôvodnené. Kritizoval tiež skrátenie rozpravy v prvom čítaní na 20 hodín. Podľa Tarabu je diskusia k novele Trestného zákona intenzívna.

 

 

01 - Modified: 2024-03-24 15:29:59 - Feat.: - Title: Ako môže Pellegrini získať podporu SNS? Očakávame sebareflexiu a koniec excesov, znie od národniarov 02 - Modified: 2024-02-25 13:34:51 - Feat.: - Title: "Všetko, čo je zákonné, je legitímne." Taraba hovorí o práve koalície mať šéfa SIS, Sulík o obchádzaní zákona 03 - Modified: 2024-02-25 12:59:06 - Feat.: - Title: Na telo 04 - Modified: 2024-02-25 12:45:18 - Feat.: - Title: Na telo 05 - Modified: 2024-01-25 17:15:22 - Feat.: - Title: Fico má strach z čierneho scenára. Ťahúň ekonomiky nám môže vytvoriť rady státisícov nezamestnaných, varuje
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 13:45