Primárka očnej chirurgie v Univerzitnej nemocnici Cyrila a Metoda. FOTO: HN/Peter Mayer
StoryEditor

Z bratislavskej nemocnice budú naživo vysielať operácie očí

30.11.2023, 10:00
Autor:
TASRTASR

Na Slovensku pôjde o prvú živú operatívu z oftalmologických operačných sál v takom veľkom rozsahu a širokom spektre.

Z bratislavskej Nemocnice sv. Cyrila a Metoda sa budú dva dni naživo vysielať operácie očí. V rámci podujatia Oftalmológia od A po Z, ktoré sa začína v piatok, oční chirurgovia ukážu väčšinu operatívy.

Viac ako 11 operácií

Informovala o tom Nora Majtánová, primárka Očnej kliniky Slovenskej zdravotníckej univerzity a Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), ktorá podujatie organizuje.

"Očná klinika pod vedením prednostu Petra Kolářa a primárky Nory Majtánovej dosiahla nespočetné množstvo úspechov a na svojom konte má aj niekoľko prvenstiev v zavádzaní inovatívnych metód liečby a operácií v rámci Slovenska. Vedenie pracoviska spolu so svojím tímom robia úžasnú prácu a neustále zvyšujú kredit Univerzitnej nemocnici Bratislava, ktorá má aj vďaka Očnej klinike v Petržalke svoje jedinečné a nezastupiteľné miesto v poskytovaní starostlivosti," povedal riaditeľ UNB Alexander Mayer.

"Tento ročník je výnimočný v tom, že sa bude robiť prenos viac ako 11 operácií priamo z operačnej sály. Oční chirurgovia predvedú novinky v terapii oftalmologických ochorení, ako aj tipy a triky pre ostatných kolegov z odboru," doplnila Majtánová.

Iné možnosti

Na Slovensku pôjde podľa jej slov o prvú živú operatívu z oftalmologických operačných sál v takom veľkom rozsahu a širokom spektre.

"Takéto podujatia majú ukázať ostatným kolegom v odbore iné možnosti operačných techník či možnosť implementácie najnovších technológií do vlastnej praxe. Podujatie poukáže na rôzne ochorenia a aký typ chirurgického riešenia kedy využiť. Taktiež obohatí o zručnosti najväčšie pracovisko na Slovensku," zhrnul Kolář. Živé prenosy doplnia desiatky prednášok.

01 - Modified: 2024-04-26 08:47:39 - Feat.: - Title: Lovestream oznámil brutálne mená prere tento ročník. Do Bratislavy príde Macklemore, 50 Cent aj Rita Ora 02 - Modified: 2024-04-25 08:03:18 - Feat.: - Title: Novou šéfkou bratislavskej dopravnej komisie bude viceprimátorka Tatiana Kratochvílová 03 - Modified: 2024-04-25 06:19:05 - Feat.: - Title: Vodiči pozor: Na D2 na vjazde do Bratislavy z Malaciek sa zdržíte hodinu 04 - Modified: 2024-04-23 14:02:16 - Feat.: - Title: Bratislavský Slovnaft čakajú v najbližších týždňoch odstávky. Potrvajú až do polovice júna 05 - Modified: 2024-04-24 13:18:02 - Feat.: - Title: Šofér bratislavskej električky Marek: Za meškanie často môžu ľudia. Ak vás vodič nepočká, nemusí to byť len jeho škodoradosť
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 02:25