StoryEditor

Výroky politikov: Matovič sa v pléne domáhal "najväčšieho páchateľa". Fico hovoril, že Slovensko slzám neverí

19.11.2023, 00:00
Autor:
redredTASRTASR
  • Najväčšou udalosťou tohto týždňa v politike bola diskusia v parlamente k Programovému vyhláseniu vlády.
  • Premiér Róbert Fico v utorok predložil Národnej rade Programové vyhlásenie vlády a požiadal poslancov o dôveru.
  • Prejav dával bez papiera, argumentoval tým, že bol pri každom odseku v programovom vyhlásení. Použil viacero fráz ako "Slovensko slzám neverí."
  • Ostrejší prejav mal šéf hnutia Slovensko Igor Matovič. Na začiatku sa v pléne domáhal, aby tam sedeli predstavitelia vlády.
  • Matovič vláde vyčítal neplnenie sľubov spred volieb, hovoril o rozkrádaní štátu a korupcii.
  • Matovič nespôsobil rozruch len v pléne, ale aj na chodbe Národnej rady ,keď sa dostal do slovnej potýčky s poslancom Smeru Jánom Mažgútom. 
  • Stalo sa to po tom, ako Mažgút chcel dať rozhovore pre televíziu a Matovič mu do toho vstúpil.
  • Na tento konflikt reagoval šéf parlamentu Peter Pellegrini, ktorý zvolal poslanecké grémium.
  • Šéf parlamentu priblížil, že dokým nedostane oficiálne uistenie od Šipoša, médiá budú môcť nahrávať poslancov len v priestoroch knižnice v parlamente a v tlačovkovej miestnosti. Chce tak predísť ďalším incidentom

Najväčšou udalosťou tohto týždňa v politike bola diskusia v parlamente k Programovému vyhláseniu vlády.

Premiér Róbert Fico v utorok predložil Národnej rade Programové vyhlásenie vlády a požiadal poslancov o dôveru.

Prejav dával bez papiera, argumentoval tým, že bol pri každom odseku v programovom vyhlásení. Použil viacero fráz ako "Slovensko slzám neverí."

image

Opozícia zdržala hlasovanie o programovom vyhlásení. Pellegrini ukončil rokovanie, pokračovať budú v utorok

Ostrejší prejav mal šéf hnutia Slovensko Igor Matovič. Na začiatku sa v pléne domáhal, aby tam sedeli predstavitelia vlády. "Hlavný páchateľ tu nie je," slovne narážal Matovič na Fica.

Matovič vláde vyčítal neplnenie sľubov spred volieb, hovoril o rozkrádaní štátu a korupcii. Používal aj vulgarizmy. "Skorumpované svine ste," odkázal vláde.

Matovič za pultom v pléne tvrdil, že jeho vláda prijala opatrenia na pomoc týmto skupinám napriek krízam, pričom vlády Smeru-SD podľa neho za osem rokov hojnosti urobili na pomoc ľuďom málo.

Matovič nespôsobil rozruch len v pléne, ale aj na chodbe Národnej rady,keď sa dostal do slovnej potýčky s poslancom Smeru Jánom Mažgútom.

Stalo sa to po tom, ako Mažgút chcel dať rozhovore pre televíziu a Matovič mu do toho vstúpil.

Na tento konflikt reagoval šéf parlamentu Peter Pellegrini, ktorý zvolal poslanecké grémium.

image

Matovič dal Pellegrinimu dve podmienky. Ak ich splní, tak sa vzdá mandátu poslanca

Šéf parlamentu priblížil, že dokým nedostane oficiálne uistenie od Šipoša, médiá budú môcť nahrávať poslancov len v priestoroch knižnice v parlamente a v tlačovkovej miestnosti. Chce tak predísť ďalším incidentom.

image

Pellegrini obmedzil po incidente s Matovičom možnosti médií v priestoroch parlamentu

Šéf progresívcov Michal Šimečka v pléne vo svojom prejave vyhlásil, že Fico nám predkladá programové vyhlásenie vlády, ktoré je kompilátom rôznych pasáží naozaj rôznorodej kvality.

"Sú tam úplné nezmysly a úlety, sú tam viaceré škodlivé a nerealizovateľné návrhy a sú tam aj pasáže, ktoré asi celkom solídne spísali ministerskí úradníci, ale ktoré nikdy nebudú naplnené," zhodnotil Šimečka.

01 - Modified: 2024-05-04 10:55:44 - Feat.: - Title: Šimečka na sneme PS: V parlamentných voľbách nechýbalo veľa, ideme poraziť Fica 02 - Modified: 2024-05-03 15:32:59 - Feat.: - Title: Prípad Kolíková: Prečo jej v skutočnosti idú po krku? 03 - Modified: 2024-05-02 14:00:43 - Feat.: - Title: Fico tvrdo kritizoval politiku Bruselu: Európska únia je bezradná, zo samitov sú vojnové kabinety 04 - Modified: 2024-05-03 08:13:39 - Feat.: - Title: Fico o druhom pilieri: Nechceme ľuďom brať peniaze, ale pomôcť s lepším zhodnotením 05 - Modified: 2024-05-02 13:06:09 - Feat.: - Title: Ficov jasný odkaz Slovensku. Vylúčil vyslanie našich vojakov na Ukrajinu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 04:10