StoryEditor

Výroky politikov: Matovič ukázal, že opäť bude "kráľ" konfliktov. Fico prisľúbil lepšie časy

29.10.2023, 00:00
Autor:
redredTASRTASR
  • Prezidentka Zuzana Čaputová v stredu odovzdala Robertovi Ficovi dekrét a vymenovala novú vládu. Fico sa tak štvrtýkrát ujal moci. Výroky politikov si pozrite vo videu.
  • Prezidentka povedala, že je pripravená na vecnú a konštruktívnu debatu s vládou.
  • Fico skonštatoval, že nikdy v modernej histórii Slovenska vláda nepreberala tak rozvrátenú spoločnosť.
  • Igor Matovič sa hneď v prvý deň nového volebného obdobia postaral o rozruch. Zaútočil na Petra Pellegriniho.

Prezidentka Zuzana Čaputová v stredu odovzdala Robertovi Ficovi dekrét a vymenovala novú vládu. Fico sa tak štvrtýkrát ujal moci.

Prezidentka povedala, že je pripravená na vecnú a konštruktívnu debatu s vládou. "Sme povinní spolu komunikovať, spolupracovať, pretože sme povinní slúžiť verejnosti, našim občanom, musíme prekonať naše osobné záťaže, ak sú prítomné."

image

Fico sa ujal štvrtýkrát moci. Na Slovensku bude lepšie a pokojnejšie, vyhlásil v paláci

Fico skonštatoval, že nikdy v modernej histórii Slovenska vláda nepreberala tak rozvrátenú spoločnosť. "Nikdy v modernej histórii Slovenska nečelila tak zlým sociálno-ekonomickým ukazovateľom, chudobe a rozvráteným financiám," vyhlásil premiér.

„Želám si, aby sme všetci spoločne mohli po skončení mandátu tejto vlády konštatovať nie čísla, ale to, že na Slovensku sa bude žiť lepšie a že Slovensko bude aj pokojnejšie. Tento sľub dávam pred celou slovenskou verejnosťou," povedal Fico vo svojom prejave.

Igor Matovič sa hneď v prvý deň nového volebného obdobia postaral o rozruch. Zaútočil na Petra Pellegriniho. „Vy ste odpad a zbabelec, nie predseda parlamentu. Ja viem, že vy po manželke netúžite, ale dajte pokoj mojej manželke. Ešte raz to urobíte, vás vyzývam, že si to s vami vybavím inak,“ povedal Matovič Pellegrinimu.

image

Perný deň pre slovenskú politiku. Nový parlament zažil prvú roztržku, Matovič sa ostro pustil do Pellegriniho

Matovič si neodpustil ani osobný útok na staronového šéfa parlamentu. "„Nemám rád chlapov, ktorí si obliekajú červené tangáče. Nemám, nemám, nemám,“ dodal Matovič.

Pellegrini na prvom brífingu ako šéf parlamentu povedal, že chce vrátiť do Národnej rady politickú kultúru, aj keď vie, že to bude veľmi náročné.

01 - Modified: 2024-04-24 14:23:39 - Feat.: - Title: Šéf Najvyššieho súdu Šikuta reaguje na Fica: Ide o politický útok. Je nemysliteľné vydať celú databázu 02 - Modified: 2024-04-24 13:50:36 - Feat.: - Title: Fico: Je podozrivé, že všetky citlivé kauzy posudzoval Klimentov senát 03 - Modified: 2024-04-24 11:20:36 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico 04 - Modified: 2024-04-24 07:47:18 - Feat.: - Title: Minister Blanár považuje za nevyhnutné vrátiť mier do slovníkov diplomacie 05 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 19:28