StoryEditor

Sulík: Pellegrinimu musíme dať ponuku, ktorú nebude môcť odmietnuť

09.10.2023, 16:38
Autor:
TASRTASR

Ak sa má Hlas pridať do "lepšej" koalície, potrebuje podľa šéfa SaS dostať okrem predsedu vlády aj rezort ministerstva vnútra ako jedno z ministerstiev, na ktoré má nárok.

Ak chceme, aby sa šéf Smeru Robert Fico nedostal k moci, líder Hlasu Peter Pellegrini musí dostať ponuku byť premiérom a jeho strana má dostať post ministra vnútra. Musí to byť podľa neho ponuka, ktorú nebude môcť odmietnuť.

image

Pellegrini o rokovaní so Šimečkom: Ponuka PS musí byť štedrá. V náznakoch sa bavili aj o premiérskom poste

Skonštatoval to predseda SaS Richard Sulík po pondelkovom stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Zdôraznil, že SaS je pripravená ísť do koalície na čele s Progresívnym Slovenskom (PS), ktorej súčasťou by boli Hlas-SD a KDH.

Politická realita

Ak sa má Hlas pridať do "lepšej" koalície, potrebuje dostať okrem predsedu vlády aj rezort ministerstva vnútra ako jedno z ministerstiev, na ktoré má nárok.

Označil to za politickú realitu, hoci mu prekáža, že Hlas-SD má hovoriť o zrušení špeciálnej prokuratúry. "Keď chceme zabrániť návratu Fica, musíme dať Pellegrinimu ponuku, ktorú nedokáže odmietnuť, nebude chcieť odmietnuť alebo sa mu bude odmietať veľmi ťažko," vyhlásil Sulík.

Sulík mal podľa svojich slov viacero rokovaní, neformálne rokoval s predsedom PS Michalom Šimečkom a jeho poradcom, ako aj so zvoleným poslancom za KDH Františkom Mikloškom.

Problémové otázky

Kultúrno-etické témy nie sú podľa neho najväčší problém, ktorý bráni vzniku štvorkoalície. Pokiaľ si PS a KDH sadnú s chladnými hlavami, vedia nájsť podľa Sulíka dobrý kompromis.

Doplnil, že strane SaS je bližší program PS. "Ide nám o to, aby sme nejakým ľubovoľným spôsobom zlepšili postavenie homosexuálnych párov, napríklad pri majetkovo-právnych otázkach, to by na toto volebné obdobie mohlo stačiť," povedal. Dodal, že na tejto téme by koalícia nestroskotala.

01 - Modified: 2024-04-26 11:30:13 - Feat.: - Title: Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s exprezidentom Schusterom 02 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 03 - Modified: 2024-04-22 15:22:07 - Feat.: - Title: Prezidentka bude tento týždeň úradovať z Košíc, stretne sa aj s primátorom 04 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 05 - Modified: 2024-04-19 17:09:37 - Feat.: - Title: Čaputová podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu. Českou ju využije na pomoc Kyjevu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 17:14