StoryEditor

Výroky politikov: Pellegrini rázne reagoval na Ficov Smer, Matovič poslal šéfovi Hlasu jasný odkaz

08.10.2023, 00:00
Autor:
redred
  • Parlamentné voľby rozdali karty jasne. Prvý na ťahu je Robert Fico, ktorý už cez týždeň spustil politické rokovania o zostavení novej vlády.
  • Svojimi výrokmi po voľbách zaujala aj europoslankyňa za Smer Monika Beňová, ktorá na otázku, či Smer presvedčí Hlas odpovedala s ironickým úsmevom: "Hlas? Jasné."
  • Na margo spolupráce so šéfom Smeru Robertom Ficom zdôraznil, že už mu nie je podriadený. Odkázal, že nebude žiadna podržtaška.
  • Šéf OĽANO Igor Matovič opätovne deklaroval, že jeho hnutie pôjde do opozície. Rázne odmietol vládu s Ficom či Pellegrinim.

Parlamentné voľby rozdali karty jasne. Prvý na ťahu je Robert Fico, ktorý už cez týždeň spustil politické rokovania o zostavení novej vlády.

Na prvej tlačovke v nedeľu tesne po voľbách okrem iného avizoval zmeny v policajnom zbore či na Úrade špeciálnej prokuratúry.

image

Fico avizuje čistky. Hamran, Lipšic a niektorí prokurátori musia byť okamžite vymenení, vyhlásil

"Ak bude Smer vo vláde, tak nepochybne musia byť tieto dve pozície, šéf polície a špeciálny prokurátor, vymenené okamžite. Musia odísť," povedal Fico na prvom brífingu po voľbách.

Svojimi výrokmi po voľbách zaujala aj europoslankyňa za Smer Monika Beňová, ktorá na otázku, či Smer presvedčí Hlas odpovedala s ironickým úsmevom: "Hlas? Jasné."

Na to reagoval šéf Hlasu Peter Pellegrini po stretnutí s prezidentkou v paláci. "Správanie europoslankyne považujem za urážlivé, po prehýrenej noci, kde mala v hlave asi aj niečo viac ako len myšlienky. A už duplom, keď ich účasť vo vláde závisí na našej strane. Dúfam, že takéto gestá boli posledné, ktoré som od strany Smer počul," ostro reagoval Pellegrini.

image

Pellegrini v paláci: S KDH by bola dobrá koalícia. Dúfam, že to bolo naposledy, reagoval tvrdo na Beňovú

Na margo spolupráce so šéfom Smeru Robertom Ficom zdôraznil, že už mu nie je podriadený. Odkázal, že nebude žiadna podržtaška.

"Som slobodný a suverénny, nie je to môj predseda strany. Mám vlastný poslanecký klub. Sme suverénna politická strana, ktorá má jasné ciele. Ak neprejdú veci, s ktorými chceme na Slovensku pohnúť, tak sa tá jeho vláda rozpadne a skončí. To je ten iný pohľad. Tam už bude musieť inak rozmýšľať, či chce zostať vo vláde. To je diametrálne odlišný postoj, ako keď som bol v Smere," rázne odkázal Pellegrini.

Šéf OĽANO Igor Matovič opätovne deklaroval, že jeho hnutie pôjde do opozície. Rázne odmietol vládu s Ficom či Pellegrinim.

"Odmietame hrať primitívnu hru na to, že keď sa rozdelí jeden Smer na dva a ten jeden sa premaľuje na ružovú a volá sa Hlas, tak to nie je Smer. Pellegrini je rovnaký mafián ako Fico,“ vyhlásil Matovič v prezidentskom paláci.

image

Matovič v paláci: Vôbec sa mi nechce bojovať so zlom. Ale bohužiaľ zatiaľ zostávam predsedom OĽANO

Matovič po stretnutí v paláci s prezidentkou Zuzanou Čaputovou dodal, že sa mu v tejto chvíli nechce bojovať so zlom z opozície.

"Chcel som, aby sa zlo nevrátilo a nevládlo nám," povedal. Na otázku, či zostane predsedom hnutia, odpovedal jasne. "Bohužiaľ, zatiaľ zostávam predsedom."

01 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 02 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 03 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii 04 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 05 - Modified: 2024-04-25 14:04:00 - Feat.: - Title: PS odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície, tvrdí Šimečka a hrozí protestami
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 23:12