Potýčka Igora Matoviča a Roberta Kaliňáka. FOTO: FB OĽANO 
StoryEditor

Matovič s megafónom narušil tlačovku Fica. Rozzúril Kaliňáka a dostal sa s ním do fyzickej potýčky (video)

13.09.2023, 09:57
13.09.2023, 13:38
Autor:
pebpeb

Robert Fico a vrcholní predstavitelia Smeru hovorili o problematike migrantov. Dokým neprišiel Igor Matovič.

Expremiér a šéf opozičného hnutia Obyčajní ľudia a priatelia Igor Matovič narušil tlačovú konferenciu strany Smer, ktorá sa dnes konala pred úradom vlády.

Pár minút po tom, čo predseda Smeru Robert Fico hovoril o probléme s nelegálnou migráciou na Slovensku, zaparkoval Matovič auto len niekoľko metrov od predstaviteľov strany.

VIDEO: Potýčka Igora Matoviča s Robertom Kaliňákom:

Zdroj: FB OĽANO

Incident v aute

Líder OĽANO začal z megafónu verbálne útočiť na Fica a jeho spolustraníkov. Nálepkoval ich výrazmi ako zlodeji, mafia a vyčítal im farizejstvo pri otázke migrantov.

Fico následne prestal rečniť a tlačová konferencia sa zmenila na prekrikovanie a výmenu vulgárnych výrazov.

image

Druhé Cannes? Za ideály je Matovič schopný sa aj pobiť. Bitka mu nahrá nových voličov, tvrdí politológ

Matovič neprestával a po chvíli k nemu prišiel Robert Kaliňák. Exminister vnútra chcel Matovičovi zobrať mikrofón a potom sa medzi nimi odohrala krátka fyzická potýčka. Kaliňák sa snažil zobrať mikrofón z rúk šéfa OĽANO. "Prestaň Igor," hovoril Matovičov spolusediaci, keď sa situácia vyostrila. 

Konflikt ukončil až zásah polície, ktorá obe strany potýčky od seba oddelila. 

Po niekoľkých intervenciách Matovič priestor opustil a tlačová konferencia pokračovala. Fico odmietol Matovičovo narušenie komentovať.

Fico hovorí o facke

Na incident medzi Matovičom a Kaliňákom reagoval aj šéf Smeru Robert Fico. "Musím sa zastať svojich kolegov, keď po tom, čo prišiel Igor Matovič provokovať na našu tlačovú konferenciu urobili s nim poriadok. Matovič dostal presne to, po čo si prišiel. Ja keď som bol na vojne tak ma učili, že s debilom a bláznom sa nedá vyjednávať a že jedna facka je lepšia ako 30 minút vyjednávania. Mne je ľúto, že nedostal mokrou rukou. Lebo vtedy by to bola vodoliečba."

Mestská polícia reaguje

Mestská polícia Bratislava v reakcii uciedla, že vyhodnotí stredajší incident. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa mestskej polície Barbora Krajčovičová.

"Mestská polícia Bratislava dnes ráno zasahovala pri incidente na Námestí Slobody. Hliadke mestskej polície sa okamžitým zásahom podarilo zabrániť eskalácii celej situácie a narušeniu verejného poriadku," priblížila hovorkyňa s tým, že incident má polícia zaznamenaný aj na odevných kamerách.

01 - Modified: 2024-05-06 11:38:35 - Feat.: - Title: Fico odcestoval na oficiálnu návštevu Azerbajdžanu. Rokovať tam bude najmä o ekonomickej spolupráci 02 - Modified: 2024-05-05 11:45:56 - Feat.: - Title: Fico, Pellegrini a Danko majú dobrý vzťah, tvrdí predseda SNS. Gröhling hovorí o koaličnej kríze 03 - Modified: 2024-05-02 14:00:43 - Feat.: - Title: Fico tvrdo kritizoval politiku Bruselu: Európska únia je bezradná, zo samitov sú vojnové kabinety 04 - Modified: 2024-05-03 08:13:39 - Feat.: - Title: Fico o druhom pilieri: Nechceme ľuďom brať peniaze, ale pomôcť s lepším zhodnotením 05 - Modified: 2024-05-02 13:06:09 - Feat.: - Title: Ficov jasný odkaz Slovensku. Vylúčil vyslanie našich vojakov na Ukrajinu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
06. máj 2024 18:04