Šěf Hlasu Peter Pellegrini. FOTO: TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Pellegriniho poslanci podporia mimoriadnu schôdzu k téme nelegálnej migrácie

04.09.2023, 14:34
Autor:
TASRTASR

Peter Pellegrini kritizoval, že v čase narastajúceho problému s migráciou musel z funkcie odísť minister vnútra Ivan Šimko.

Poslanci Národnej rady pôsobiaci v mimoparlamentnom Hlase podporia mimoriadne rokovanie o nelegálnej migrácii, ktoré inicioval Smer.

Na pondelkovej tlačovej konferencii o tom informoval líder Hlasu Peter Pellegrini. Premiér Ľudovít Ódor, ktorý je poverený riadením rezortu vnútra, by mal podľa neho prísť do parlamentu vysvetliť situáciu.

image

Hamran: Na Slovensku s migrantmi zachytili aj teroristov. Fico kritizuje to, čo zaviedla jeho vláda

Zároveň kritizoval, že v čase narastajúceho problému s migráciou musel z funkcie odísť minister vnútra Ivan Šimko. Podpredsedníčka strany Denisa Saková vyhlásila, že o raste migračnej vlny sa vedelo už na jar a opatreniami sa dalo predísť súčasnej situácii.

Saková pripomenula, že zákon o pobyte cudzincov povoľuje zaistiť nelegálnych migrantov, pokiaľ nie je preukázaný ich pôvod. Slovensko by malo podľa nej využiť diplomatické kontakty a pôdu Európskej únie (EÚ), Európskej komisie či Vyšehradskej štvorky na to, aby sme reťazovú návratovú politiku urobili účinnou.

"Máme možnosť podľa smernice EÚ robiť kompenzačné patrenia oproti drastickému zatváraniu hraníc," vyhlásila. Ak by sa zaviedli opatrenia už na jar, bol by to podľa Sakovej odstrašujúci príklad pre prevádzačov. Pellegrini dodal, že Slovensko svojím prístupom legalizuje nelegálnych migrantov, ktorí vstupujú na naše územie, keď im vydáva potvrdenia.

Na tlačovej konferencii vystúpili aj starostovia obcí z okresu Veľký Krtíš. Kritizovali, že nedostali pomoc a usmernenie a s príchodom migrantov si museli pomôcť sami. Pellegrini je presvedčený, že so situáciou by mala pomáhať armáda.

Pellegrini zároveň informoval, že poslanci pôsobiaci v Hlase-SD podporia otvorenie schôdze týkajúcej sa stabilizácie situácie s pediatrami, no podpora novej legislatívy bude závisieť od jej obsahu. Hlas-SD však nebude podporovať rokovanie o novelizácii Trestného zákona. Považuje za neprijateľné otvárať túto tému v období predvolebného chaosu.

 

01 - Modified: 2024-04-27 05:55:36 - Feat.: - Title: Pellegriniho aktuálna téma sú eurovoľby, myslí si publicista Hrabko. Mal by upokojovať spoločnosť 02 - Modified: 2024-04-25 18:34:42 - Feat.: - Title: Post predsedu parlamentu patrí Hlasu. Ak SNS nedá hlasy, bude ho zastupovať Žiga, tvrdí Raši 03 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 04 - Modified: 2024-04-26 16:30:00 - Feat.: - Title: Ako sa stranám splnili tajné sny 05 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 11:54