Jaroslav Spišiak. FOTO: HN/Peter Mayer
StoryEditor

Spišiak: Smeru stačí jeden Šimkov výrok a už ho považujú za svojho. PS nedopustí politický vplyv na políciu

20.07.2023, 13:19
Autor:
TASRTASR

Progresívne Slovensko podľa slov Jaroslava Spišiaka v prípade úspechu vo voľbách nedopustí politický vplyv na políciu.

Pre Progresívne Slovensko je politický vplyv na políciu neakceptovateľný. Vyhlásil to bývalý policajný prezident, kandidujúci za hnutie vo voľbách, Jaroslav Spišiak v reakcii na vyjadrenia Hlasu a Smeru po odchode Ivana Šimka z vedenia rezortu vnútra.

"Strany Hlas-SD a Smer-SD sa okamžite zastávajú exministra Šimka a nevadí im, že doteraz úradnícku vládu kritizovali, ani to, že doteraz tvrdili, že polícia koná na politickú objednávku. Stačí im, ak exminister Šimko svojím nešťastným výrokom vyjadril ich politické presvedčenie - že polícia má konať pod politickou kontrolou nad rámec súčasných zákonných možností, a hneď ho považujú za svojho," uviedol Spišiak.

image

Hamran reagoval na koniec Šimka. Vedenie polície mu vytýka, že mal riešiť nomináciu do inšpekcie so Žilinkom

Progresívci podľa jeho slov v prípade úspechu vo voľbách nedopustí politický vplyv na políciu.

Predstavitelia Hlasu uplynulú stredu po odobratí poverenia Šimkovi vyhlásili, že zodpovednosť za situáciu preberá prezidentka Zuzana Čaputová a PS.

Tvrdia, že ozbrojená zložka štátu si vynútila odvolanie vlastného ministra, a že to vyzerá, akoby časť štátu začala polícia riadiť.

Exministerka vnútra, pôsobiaca v Hlase-SD, Denisa Saková označila Šimkov odchod za dôkaz, že vedenie polície má politické krytie PS, keďže sa prezidentka v spore ministra a policajného prezidenta Štefana Hamrana postavila na stranu Hamrana.

Smer vidí za Šimkovým odchodom to, že "začal vidieť zverstvá, ktoré pácha Národná kriminálna agentúra" a hovoriť o nich.

Líder strany Robert Fico vyhlásil, že prezidentka ich dlhodobo kryje. Odchod ministra má podľa strany viesť k dokončeniu úlohy zničiť opozíciu a zmanipulovať voľby vyfabulovanými trestnými stíhaniami.  

 

01 - Modified: 2024-04-30 13:30:27 - Feat.: - Title: Najnovší prieskum: Koalícia by bola ešte silnejšia, klesli Smer aj PS 02 - Modified: 2024-04-30 13:14:44 - Feat.: - Title: V Londýne útočil muž s mečom. Zabil trinásťročného chlapca, napadol aj policajtov 03 - Modified: 2024-04-30 09:12:27 - Feat.: - Title: Na Orave urobili historicky najväčší záchyt falzifikátov elektronických cigariet 04 - Modified: 2024-04-30 04:55:33 - Feat.: - Title: Pri zatýkaní hľadaného muža v USA zahynuli traja policajti, ďalší je v kritickom stave 05 - Modified: 2024-04-28 20:33:34 - Feat.: - Title: Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
01. máj 2024 00:54