Šéf Hlasu Peter Pellegrini. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Chýbajú nám konkrétne riešenia, vládu v parlamente nepodporíme, odkázal Pellegrini

12.06.2023, 16:12
Autor:
TASRTASR

V zdravotníctve Peter Pellegrini očakával konkrétne opatrenia v súvislosti s rizikom prepadnutia financií z plánu obnovy najmä v spojení s výstavbou nemocníc.

Mimoparlamentný Hlas-SD označil programové vyhlásenie vlády (PVV) Ľudovíta Ódora za štandardné. Strane v ňom chýbajú konkrétne riešenia krízového stavu v samospráve, zdravotníctve a v boji s cenami potravín.

V Národnej rade poslanci zo strany vládny program nepodporia. Stanovisko Hlasu-SD poskytla jeho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

"Očakával by som, že sa z PVV dozvieme konkrétne opatrenia na zníženie cien potravín. Zároveň samosprávy zostávajú vo veľkej neistote, pretože vláda neponúka riešenia katastrofálnej finančnej situácie, v ktorej sa ocitli po Matovičových atómovkách," zdôraznil líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

V zdravotníctve zas podľa vlastných slov očakával konkrétne opatrenia v súvislosti s rizikom prepadnutia financií z plánu obnovy najmä v spojení s výstavbou nemocníc.

Ocenil snahu o zvýšenie príspevkov pre zdravotne postihnutých či pomoc deťom a tiež chudobným ľuďom v boji so zdražovaním potravín a energií.

V PVV však podľa neho absentujú systémové opatrenia v boji so zdražovaním. "Budeme pozorne sledovať, na základe akých kritérií chce vláda určiť, kto pomoc potrebuje a kto už nie. O adresnosti sa totiž ľahko hovorí, ale ťažšie je už ju realizovať v praxi," podotkol Pellegrini.

Strana navyše očakávala, že ministri ponúknu ešte pred voľbami aj reálny odpočet stavu, v akom štát zanechali predchádzajúce vlády Eduarda Hegera a Igora Matoviča.

Vláda v pondelok schválila svoj program. Kabinetu ho predložil premiér Ódor. PVV následne predloží na rokovanie Národnej rady a požiada parlament o dôveru. V kľúčových oblastiach sľubuje pripravenie strategických materiálov s konkrétnymi krokmi pre budúcu vládu. Kabinet odborníkov zároveň nebude otvárať kultúrno-etické témy.

01 - Modified: 2024-04-27 05:55:36 - Feat.: - Title: Pellegriniho aktuálna téma sú eurovoľby, myslí si publicista Hrabko. Mal by upokojovať spoločnosť 02 - Modified: 2024-04-25 18:34:42 - Feat.: - Title: Post predsedu parlamentu patrí Hlasu. Ak SNS nedá hlasy, bude ho zastupovať Žiga, tvrdí Raši 03 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 04 - Modified: 2024-04-26 16:30:00 - Feat.: - Title: Ako sa stranám splnili tajné sny 05 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 11:55