Uviaznuté auto pod nadjazdom križovatky Bajkalská - Ružinovská po výdatnom daždi v Bratislave. FOTO: TASR/Pavel Neubauer 
StoryEditor

Kolaps dopravy v Bratislave: Lejak zatopil ulice, viaceré boli neprejazdné (fotogaléria)

08.06.2023, 16:58
08.06.2023, 23:35
Autor:
TASRTASR

Hasiči boli privolaní takmer k tridsiatim udalostiam, v rámci ktorých najmä odčerpávali vodu zo zatopených podjazdov, pivničných priestorov, parkovísk či garáží, ale tiež vyťahovali uviaznuté automobily.

Polícia hlásila na viacerých miestach Bratislavy pre intenzívny dážď zaplavené ulice. Vodičov v tejto súvislosti vyzývala na zvýšenú opatrnosť a radí im, aby na prejazd mestom využili alternatívne trasy. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave o tom informovalo na sociálnej sieti.

Podľa webu Dopravného podniku Bratislava (DPB) bola súčasne spomalená, respektíve prerušená aj premávka niektorých liniek MHD.

Mimoriadne intenzívne zrážky

Policajti evidovali zaplavené viaceré cestné komunikácie, neprejazdné sú Bajkalská, Prievozská, Račianska, Bajkalská ulica - výjazd na R7 od Prievozskej ulice, Vajnorská, Tomašikova a Malokrasňanská ulica. "Račianska ulica v úseku od Peknej cesty v smere do centra mesta sa bude uzatvárať," upresnila polícia.

image

Dopravná situácia v Bratislave po mohutnom lejaku. FOTO: Waze

DPB poukázal na zatopené podjazdy na Bajkalskej ulici a časti komunikácií Vajnorská - Račianska - Drieňová - Ružinovská. Na sprejazdnenie komunikácií, ktoré boli zasiahnuté prívalovým dažďom, boli podľa podniku nasadené všetky dostupné zásahové zložky.

Hlavné mesto na sociálnej sieti priblížilo, že išlo o naozaj mimoriadne intenzívne zrážky, ktoré kanalizácia napriek pravidelnej údržbe nestíhala odvádzať. "Robíme však všetko pre to, aby bola situácia čo najskôr vyriešená. V teréne je nasadená všetka technika," avizovalo mesto.

Polícia zverejnila video zo zaplavených bratislavských ulíc. VIDEO: Facebook/Polícia SR - Bratislavský Kraj

Hasiči zasahovali pri takmer tridsiatich udalostiach

Hasiči zasahovali podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefana Kočiho v súvislosti s poveternostnou situáciou pri niekoľkých technických zásahoch už asi od 16.00 h. "Privolaní boli takmer k tridsiatim udalostiam, v rámci ktorých najmä odčerpávali vodu zo zatopených podjazdov, pivničných priestorov, parkovísk či garáží," priblížil pre TASR.

Zasahujúci hasiči vyťahovali tiež uviaznuté automobily zo zatopených priestorov. Okrem príslušníkov HaZZ pracovali na odčerpávaní vody aj členovia dobrovoľných hasičských zborov z Ružinova, Starého Mesta, Podunajských Biskupíc, Mosta pri Bratislave, Jaroviec, Petržalky a Ivanky pri Dunaji.

01 - Modified: 2024-04-22 12:24:40 - Feat.: - Title: Vallov údiv: Primátor Bratislavy to prehnal a už to asi aj vie (komentár) 02 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 03 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 04 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta 05 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 07:52