Na snímke predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka. FOTO: TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Progresívci považujú za dôležité vysloviť dôveru vláde odborníkov

30.05.2023, 11:26
Autor:
TASRTASR

Ľudovít Ódor sa od pondelka rozpráva o programovom vyhlásení vlády a vyslovení dôvery vláde s lídrami politických strán.

Každý politik, ktorému záleží na tom, aby Slovensko pokojne dokráčalo k voľbám, by mohol mať záujem na vyslovení dôvere vláde odborníkov. Po stretnutí s predsedom vlády Ľudovítom Ódorom to poznamenal predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

"Ak politická vláda zlyhala a želáme si, aby vláda odborníkov doviedla pokojne Slovensko do nastávajúcich volieb, je podľa mňa symbolicky i politicky veľmi dôležité, aby parlament vyslovil dôveru kabinetu," upozornil Šimečka, ktorý potvrdil, že poslanec Tomáš Valášek bude v pléne hlasovať za vyjadrenie dôvery.

image

Premiér začne v pondelok sériu stretnutí s parlamentnými stranami

To, či ju kabinet napokon získa, je podľa Šimečku otvorenou otázkou. Ak by sa tak aj nestalo, nič dramatické sa podľa lídra PS neudeje. "Aj bez vyslovenia dôvery môže vláda plniť tie základné úlohy, ktoré má pred sebou, teda upokojiť situáciu, pripraviť návrh rozpočtu či pokračovať v plnení úloh z plánu obnovy," upozornil.

S Ódorom sa rozprával aj o stave čerpania eurofondov a hrozbe straty veľkého množstvo zdrojov. Priznal, že mu Ódor predstavil aj návrhy riešení, aby sa hrozba nenaplnila, prezentáciu plánu na zrýchlenie čerpania eurofondov však chce nechať na predsedu vlády.

Predseda vlády Ľudovít Ódor sa od pondelka stretáva s lídrami politických strán, s ktorými sa rozpráva o programovom vyhlásení vlády a vyslovení dôvery vláde. Strany Hlas-SD i Smer-SD po pondelkových stretnutiach potvrdili, že za dôveru hlasovať nebudú.

01 - Modified: 2024-04-18 09:02:27 - Feat.: - Title: Eurovoľby: Je to posledná šanca tento rok poraziť Smer, tvrdí Šimečka. Chce ukázať, že patríme na západ 02 - Modified: 2024-04-16 11:19:42 - Feat.: - Title: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov, ukazuje prieskum 03 - Modified: 2024-04-15 10:24:01 - Feat.: - Title: Šimečka vyzýva vládu, nech urobí všetko preto, aby mohlo Slovensko čerpať eurofondy naďalej 04 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať 05 - Modified: 2024-04-12 09:29:50 - Feat.: - Title: Slovensko môže prísť o miliardy eur z Bruselu, varuje opozícia. Šimečka spomenul vlastizradu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 09:27