StoryEditor

Fico sa po stretnutí s Dankom sťažoval, že sa s ním Pellegrini nechce fotiť

26.04.2023, 15:46
Autor:
TASRTASR

Pozvanie dostal aj líder mimoparlamentného Hlasu Peter Pellegrini, na rokovanie neprišiel. Fico označil SNS za spoľahlivého partnera.

Mimoparlamentná SNS má mnoho programových prienikov so Smerom-SD. Skonštatoval to šéf národniarov Andrej Danko po stredajšom stretnutí s predsedom Smeru Robertom Ficom v centrále SNS.

Pellegrini neprišiel

Pozvanie dostal aj líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini, na rokovanie neprišiel. Fico označil SNS za spoľahlivého partnera.

Nepochybuje o tom, že po spojení s menšími pronárodnými stranami presiahne päťpercentnú hranicu potrebnú na vstup do Národnej rady SR a "bude zohrávať dôležitú úlohu v povolebnom vývoji".

Fico ocenil tzv. integračný proces pronárodných strán, ktorý spustila SNS. "Nám sú tieto myšlienky veľmi blízke," povedal Fico s tým, že spojenie národniarov so stranou nezaradeného poslanca Tomáša Tarabu Život naznačuje úspech. Danko avizoval ďalšie rokovania s mimoparlamentnými subjektami Patriot aj Národná koalícia. Zároveň dodal, že s nezaradenou poslankyňou Romanou Tabák nerokoval.

Dankov pilier

Danko verí, že pilier budúcej vlády budú tvoriť strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS. Spolu s Ficom sa zhodujú na tom, že štát je rozvrátený, avizujú spoločné akcie.

Danko chcel hovoriť s Pellegrinim aj o programových cieľoch jeho strany. Fico tvrdí, že Pellegrini sa s ním nechce stretnúť.

"Nechce sa so mnou fotiť, lebo sa bojí, že by odplašil Progresívne Slovensko a SaS vo vysnívanej koalícii. Rešpektujem to, napriek tomu naďalej budem tvrdiť, že ľudia, ktorí niekedy tvorili Smer-SD, by mali tvoriť aj základ novej vládnej koalície," vyhlásil Fico.

Líder Hlasu-SD cez víkend avizoval, že pozvanie od Danka odmietne, lebo mu jeho program neumožňuje stretnutie. Deklaroval, že sa šéfovi SNS ozve a dohodnú si iný termín.

01 - Modified: 2024-04-24 14:03:22 - Feat.: - Title: Šéf Najvyššieho súdu Šikuta reaguje na Fica 02 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 03 - Modified: 2024-04-24 13:50:36 - Feat.: - Title: Fico: Je podozrivé, že všetky citlivé kauzy posudzoval Klimentov senát 04 - Modified: 2024-04-24 11:20:36 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico 05 - Modified: 2024-04-24 07:47:18 - Feat.: - Title: Minister Blanár považuje za nevyhnutné vrátiť mier do slovníkov diplomacie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 16:03