Andrej Danko. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Danko nepočíta s Tabák: SNS stavia silnú kandidátku, ale nie Noemovu archu pre všetkých

26.04.2023, 13:46
Autor:
TASRTASR

Andrej Danko tvrdí, že Romanu Tabák si váži, ale pri tvorbe kandidátnej listiny s ňou nepočíta.

Mimoparlamentná Slovenská národná strana stavia silnú kandidátnu listinu do parlamentných volieb aj prostredníctvom spájania sa s predstaviteľmi menších, ale dlhodobo vyhranených národne a kresťansky orientovaných subjektov.

Nemá však záujem byť platformou pre akýchkoľvek nezávislých poslancov, ktorí hľadajú uplatnenie. Predseda strany Andrej Danko tak v TASR TV reagoval na otázku, prečo SNS nerokuje s nezaradenou poslankyňou Romanou Tabák.

image

SNS sa spája s tarabovcami, na kandidátke chcú aj Tabák. Je väčšia osobnosť ako Cigániková, tvrdí Danko

Tabák si váži

Poslankyňu by si na kandidátke vedel predstaviť napríklad  líder partnerskej strany Život-NS Tomáš Taraba. Danko tvrdí, že Tabák si váži, ale pri tvorbe kandidátnej listiny s ňou nepočíta.

"Som zodpovedný za kandidátku, spájam národné a kresťanské sily, ktoré sú dlhodobo národné a kresťanské. Ale pani Tabák pracovala s Kollárom, aj Matovičom a SNS nie je Noemova archa, kde príde každý, keď sa rozhodne," vyhlásil.

Andrej Danko v HNtelevízii: Môj sen je dať Fica a Pellegriniho za jeden stôl. Nabrali by sme hlasy ako snehová guľa:

Pokračoval, že pôvodne uvažoval o vytvorení predvolebného bloku Hlas-SD, Smer-SD, SNS, ktorý by spolu išiel už do komunálnych volieb. Dnes sa ukazuje, že každý pôjde do parlamentných volieb samostatne. SNS chce na svojej kandidátnej listine angažovať osobnosti z menších národne orientovaných strán. "Oslovil som politické strany, ktoré sa hýbu pod piatimi percentami. Taraba s Kuffovcami, Radačovský s tímom, rokujeme s Huliakovcami. Rokujeme s rôznymi osobnosťami občianskeho a politologického spektra," povedal Danko.

Stretnutie s Ficom a Pellegrinim zatiaľ nebolo

Spoločné stretnutie s Petrom Pellegrinim (Hlas-SD) a Robertom Ficom (Smer) sa mu zatiaľ organizovať nepodarilo, ale očakáva, že s nimi bude viesť dialóg separátne.

image

Národnú radu obsadila skupina študentov ozbrojených argumentmi

Hoci Smer-SD a Hlas-SD súperia o voliča, podľa Danka by mali udržiavať vzájomnú komunikáciu už pred voľbami. SNS tiež uvažuje, že by sa pripojila k podpore Národnej petície za zmenu, ktorú rozbehol Hlas-SD.

Danko varuje pred opakovaním situácie z roku 2016, keď podľa neho vzniku vlády s účasťou Igora Matoviča zabránilo až rozhodnutie SNS radšej ísť do vládnej koalície s národnostnou stranou Most-Híd, Smerom-SD a Sieťou.

Napokon sa však OĽANO dostalo do vládneho kabinetu spolu so SaS, hnutím Sme rodina a Za ľudí v roku 2020. "Boli tu tri roky experimentov, ľudia, ktorí vládli, neboli pripravení do funkcií. Slovensko potrebuje zásadnú zmenu," uzavrel Danko.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 03 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 04 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 17:30