StoryEditor

Heger sa len pousmial nad Gyimesim. Na Matovičovu chválu Fico reagoval po svojom

23.04.2023, 00:00
Autor:
redredTASRTASR
  • Počas týždna zarezonoval na slovenskej politickej scéne odchod poslanca OĽANO Gyorgiho Gyimesiho z hnutia Igora Matoviča.
  • Gyimesi spoločne s Matovičom zvolal brífing, na ktorom vysvetlil dôvody svojho odchodu. Boli tri. Jedným z nich je aj premiér Eduard Heger.
  • Dodal, že Heger sa podľa neho v súčanosti nevenuje riadeniu krajiny, ale venuje sa výlučne svojej predvolebnej kampani.
  • Heger mu odkázal, že sa musí pousmiať. "Úprimne ak niekto odchádza z OĽANO kvôli mne, tak to mi nejak nevychádza," ironicky reagoval premiér na Gyimesiho.

Počas týždna zarezonoval na slovenskej politickej scéne odchod poslanca OĽANO Gyorgiho Gyimesiho z hnutia Igora Matoviča.

Hegerov podiel na odchode

Gyimesi spoločne s Matovičom zvolal brífing, na ktorom vysvetlil dôvody svojho odchodu. Boli tri. Jedným z nich je aj premiér Eduard Heger.

"Po tom, čo sa stal premiérom si myslím, že vedie krajinu zlým smerom. Hnutie OĽANO je zhovievavé a menej kritické k Eduardovi Hegerovi než som kritický ja," vyhlásil Gyimesi.

Dodal, že Heger sa podľa neho v súčanosti nevenuje riadeniu krajiny. "Ale venuje sa výlučne svojej predvolebnej kampani. Jeho jediným cieľom nie je, aby sa tu občania mali dobre. Jeho cieľom je to, aby sa jeho strana Demokrati dostala do parlamentu."

Heger mu odkázal, že sa musí pousmiať. "Úprimne ak niekto odchádza z OĽANO kvôli mne, tak to mi nejak nevychádza," ironicky reagoval premiér na Gyimesiho.

Matovič verzus Fico

Šéf OĽANO Igor Matovič sa počas týždňa na brífingu pochválil, že počas jeho pôsobenia ako šéfa na ministerstve financií dosiahlo Slovensko najnižší štrukturálny deficit v histórii.

Šéf obyčajných povedal, že výsledok je lepší, ako predpokladali Národná banka Slovenska, Rada pre rozpočtovú zodpovednosť a aj samotné ministerstvo financií. "Som na to hrdý," odkázal neprajníkom.

Šéf Smeru Robert Fico na Matovičove slová reagoval na svojom brífingu.  "Dvojpercentný vlaňajší deficit vznikol vďaka obrovskému zdražovaniu, ktoré ani vláda Matoviča, ani Hegera od roku 2020 neriešila," povedal Fico.

Fico tvrdí, že ľudia zaplatili v minulom roku na daniach približne o 1,5 miliardy eur viac do štátnej pokladnice, než bolo plánované.

"Po druhé, vôbec sa nečerpali fondy Európskej únie, teda nebolo treba spolufinancovať zo strany štátu. Táto suma sa pohybuje niekde okolo sumy 750 miliónov eur, ktorú akože ušetrili," dodal šéf Smeru.

 

01 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec 02 - Modified: 2024-04-22 11:17:57 - Feat.: - Title: Reakcie na úmrtie Flašíka: Jeho nápady sme často využívali v politike, vyhlásil Fico 03 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Členovia vlády reagujú na Ficove slová o prepúšťaní úradníkov. Dankov minister chce priberať nových 04 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 05 - Modified: 2024-04-22 10:05:19 - Feat.: - Title: Fico po rokovaní so Šimkovičovou: Vytvára sa pocit, že Machaj, Jančkárová a Makara sú nenahraditeľní
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 04:50