Dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec. FOTO: TASR/Dano Veselský
StoryEditor

Mikulec: Odsudzujem vyhrážky smerom k redaktorke RTVS Jančkárovej

27.02.2023, 12:50
Autor:
TASRTASR

Národná kriminálna agentúra začala v tejto súvislosti už aj trestné stíhanie, vec vyšetruje ako trestný čin nebezpečného vyhrážania.

Dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) odsúdil vyhrážky smerom k redaktorke RTVS Marte Jančkárovej. Počas oficiálneho otvorenia klientskeho centra v Spišskej Novej Vsi v pondelok uviedol, že takéto konanie je absolútne neprípustné.

image

Vyhrážky moderátorke pre neprijatie Blahu môžu mať právnu dohru. NAKA začala trestné stíhanie

Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala v tejto súvislosti už aj trestné stíhanie, vec vyšetruje ako trestný čin nebezpečného vyhrážania.

Moderátorke Sobotných dialógov sa neznáme osoby vyhrážajú mimoriadne vulgárnym a agresívnym slovníkom fyzickou likvidáciou, mučením, hromadným znásilnením či ublížením jej rodinným príslušníkom.

K výhražným e-mailom a telefonátu došlo podľa RTVS po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, ktorej hostkou bola prezidentka Zuzana Čaputová, a po relácii odvysielanej 25. februára, do ktorej sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru-SD Mariána Kéryho nepozvaný politik Smeru Ľuboš Blaha. To RTVS odmietla a uplatnila štandardný postup tzv. prázdneho kresla.

image

Poslanci opozičného Smeru-SD iniciujú v tejto súvislosti mimoriadne zasadnutie Výboru Národnej rady pre kultúru a médiá. Zaoberať sa chcú údajnou cenzúrou v RTVS.

"Títo ľudia prekračujú pomyselné hranice dna, je to opäť len ďalšie rozdúchavanie vášní a štvavá kampaň. Absolútne odsudzujem takéto správanie, vyhrážanie sa ľuďom otvoreným spôsobom, ako to robia títo ľudia," uzavrel minister. Vyhrážky voči redaktorke RTVS odsúdili aj viaceré politické strany.

 

01 - Modified: 2024-04-29 22:13:25 - Feat.: - Title: Splní sa Ficovi želanie? Časové okná sú tesné, no mimoriadnu schôdzu chce koalícia stihnúť 02 - Modified: 2024-04-28 07:55:00 - Feat.: - Title: Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj bude mať 70 rokov, telerozhlasu šéfuje dva roky 03 - Modified: 2024-04-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico hovorí, že iba plní sľub voličom. Opozícia tvrdí, že ide o politický útok 04 - Modified: 2024-04-25 16:12:32 - Feat.: - Title: Eurokomisárku Jourovú zaujímalo, aký je cieľ zmien v RTVS. Šimkovičová tvrdí, že všetko je v súlade so zákonom 05 - Modified: 2024-04-25 18:56:22 - Feat.: - Title: Podpredsedníčka eurokomisie varuje koalíciu. Zákon o mimovládkach môže porušiť európske právo
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
30. apríl 2024 07:10