Poslanec Národnej rady Milan Vetrák. FOTO: TASR/František Iván
StoryEditor

Poslanec OĽANO reaguje na zamestnávateľov: V ťažkých časoch je zodpovedné zdaniť zisky bohatých firiem

02.12.2022, 13:57
Autor:
TASRTASR

Zamestnávatelia ostro kritizujú zámer koaličných poslancov z hnutia OĽANO na osobitné zdanenie vybraných podnikov.

V ťažkých časoch je zodpovedné zdaniť nadmerné zisky mimoriadne bohatých firiem. Uviedol to predseda Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Milan Vetrák, v reakcii na zamestnávateľské zväzy, ktoré kritizovali zámer na osobitné zdanenie vybraných podnikov.

image

Zamestnávatelia ostro kritizujú zámer OĽANO na osobitné zdanenie vybraných podnikov

"V súčasných ťažkých časoch, keď zažívame niekoľko kríz, považujeme za zodpovedné zdaniť nadmerné zisky mimoriadne bohatých firiem a prostriedky použiť na pomoc ľuďom. Je to správny a hlavne solidárny krok, ktorý urobili alebo plánujú urobiť aj iné krajiny, ako napríklad Nemecko či Veľká Británia. Napokon, na obdobné opatrenia vyzývajú aj významné medzinárodné organizácie," spresnil Vetrák.

Zamestnávatelia združení v Republikovej únii zamestnávateľov, Asociácii zamestnávateľských zväzov a združení, Asociácii priemyselných zväzov a združení, ako aj v Americkej obchodnej komore na Slovensku, ostro kritizujú zámer koaličných poslancov z hnutia OĽANO na osobitné zdanenie vybraných podnikov.

Upozornili, že návrh je výrazne diskriminačný a v súvislosti s energetickou krízou môže byť pre mnohé podniky aj likvidačný.

Najväčšie zamestnávateľské organizácie navyše zdôrazňujú, že na Slovensku už mesiace opakovane dochádza k obchádzaniu riadneho legislatívneho procesu a zneužívaniu postavenia koaličných poslancov. Žiadajú o okamžité stiahnutie návrhu zákona z rokovania parlamentu.

01 - Modified: 2024-03-28 09:04:10 - Feat.: - Title: Odchod z práce ako nový národný šport? Firmám miznú stovky ľudí, hlavný dôvod je tento 02 - Modified: 2024-03-21 16:14:43 - Feat.: - Title: Paradox s inzerátmi. Firmy hlásia najväčší personálny problém za dva roky, no ľudia zas reagujú extrémne 03 - Modified: 2024-03-19 12:43:08 - Feat.: - Title: Hnutie Slovensko ocenilo prácu špeciálnych prokurátorov. Korupcia viac nebude postihovaná, myslí si Remišová 04 - Modified: 2024-03-13 12:58:58 - Feat.: - Title: Nútená živnosť namiesto pracovného pomeru? Bude to nelegálne zamestnávanie, vraví Tomáš a ohlasuje zmeny 05 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Pellegrini sa bojí diskutovať s Matovičom. Odliv členov z hnutia je len bublina, hovorí Šipoš (rozhovor)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 20:39