Plénum počas hlasovania na 75. schôdzi Národnej rady SR v Bratislave 8. novembra 2022. FOTO TASR/Jaroslav Novák 
StoryEditor

Šípoš o hlasovacom maratóne: S fašistami dohody nemáme. Za vládne zákony hlasovali, lebo boli dobré

13.11.2022, 14:29
Autor:
TASRTASR

Poslanec Šutaj Eštok tvrdí, že v parlamente boli svedkami chaosu, rozvratu a kupčenia s hlasmi. "Táto vládna koalícia dnes otvorene vládne s kovanými fašistami, nie s nejakými umiernenými kresťanmi alebo konzervatívnym hnutím okolo Tarabu a Kuffovcov," vyhlásil.

Hlasovací maratón v parlamente bol podľa šéfa poslaneckého klubu OĽANO Michala Šipoša spôsobený aj obštrukciou opozície. Poukázal, že hlasovania sa v parlamente prekladali pre to, že opozícia vyťahovala pri nich kartičky.

Nezaradený poslanec pôsobiaci v strane Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok si, naopak, myslí, že vládna koalícia visí pri hlasovaní na "šnúrke gatí Mariana Kotlebu". Vyhlásili to v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O päť minút 12.

Ako prechádzajú menšinovej vláde zákony

V OĽANO si podľa Šipoša prechádzajú zákony jeden po druhom a vyhodnocujú, či sú dobré a či môžu priniesť niečo Slovensku. Hlasovanie nechávajú na zodpovednosti poslancov.

Doplnil, že hlavne apelujú na stranu SaS a poslancov, ktorí boli v ich klube. V parlamente nemajú podľa neho žiadne skryté dohody s opozičnými poslancami. "Dôkazom je aj tu môj kolega Šutaj Eštok, že žiadne dohody s nimi nemáme a hlasovali za naše zákony," vyhlásil.

image

Hlasovací maratón: Sme rodina žiada nižšie dane na vleky. Nebuďte ako takí psi, odkázal Kollár

Poslanec Šutaj Eštok tvrdí, že v parlamente boli svedkami chaosu, rozvratu a kupčenia s hlasmi. "Táto vládna koalícia dnes otvorene vládne s kovanými fašistami, nie s nejakými umiernenými kresťanmi alebo konzervatívnym hnutím okolo Tarabu a Kuffovcov," vyhlásil.

Zmena druhého dôchodkového piliera prešla podľa neho vládnej koalícii vďaka hlasom poslanca Martina Klusa a štyroch poslancov z ĽSNS.

Katastrofálna situácia v zdravotníctve

Obaja poslanci sa vyjadrili aj k situácii v zdravotníctve, tá je podľa Šipoša dlhodobým problémom. "Tu opäť dobiehame to, čo sa dialo za bývalých vlád. Obrovsky podcenili zdravotníctvo. Nie je to vidieť len na stave nemocníc a infraštruktúre, ale aj na tom, ako tie nemocnice fungujú," uviedol.

Poukázal, že práve preto pracujú na tom, aby bolo viac lekárov na vysokých školách a rovnako aj v systéme. S lekármi budú intenzívne rokovať, nechcú vytvárať na nich tlak.

image

Premiér poprosil lekárov, aby stiahli výpovede, chce podpísať memorandum

Začiatok decembra môže podľa Šutaja Eštoka priniesť len dve situácie. Buď sa vláda dohodne s predstaviteľmi lekárov a zdravotníkov, vďaka čomu bude poskytovanie zdravotníckej starostlivosti zabezpečené aj naďalej.

"Druhá možnosť je, a teraz budem tvrdý, že tu začnú zomierať ľudia," upozornil poslanec. Podľa neho ide o "extrémne vážnu" situáciu a o 17 dní hrozí, že odíde viac ako dvetisíc lekárov.

01 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 02 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 03 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-17 12:49:11 - Feat.: - Title: Gruzínsky parlament schválil v prvom čítaní sporný zákon o zahraničnom vplyve. Opozícia hlasovanie bojkotovala
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 17:39