Protestujúci dopravcovia. FOTO: TASR/Vladimír Miček
StoryEditor

Na hraniciach sa už nemajú tvoriť kolóny, podľa autodopravcov to prisľúbila česká strana

07.11.2022, 11:13
Autor:
TASRTASR

V pondelok od polnoci do zhruba piatej hodiny ráno dopravcovia blokovali hraničný priechod na diaľnici D2 Brodské - Lanžhot.

Česká strana prisľúbila slovenským autodopravcom, že sa na hraniciach už nebudú tvoriť kolóny kamiónov. Uviedol to Stanislav Skala z Únie autodopravcov Slovenska (UNAS).

Blokovali hraničný priechod

V pondelok od polnoci do zhruba piatej hodiny ráno dopravcovia blokovali hraničný priechod na diaľnici D2 Brodské - Lanžhot. Vyzývali na riešenie problémov, ktoré spôsobuje zavedenie hraničných kontrol Českej republiky na hraniciach so Slovenskom.

Česká strana podľa Skalu autodopravcom odkázala, že situácia s hromadením kamiónov na slovenskej strane v dôsledku kontrol bude vyriešená a doprava bude priebežná. Priblížil, že na urýchlenie dopravy vytvorili tri jazdné pruhy.

"Sľúbili nám, že sa tam už nebudú tvoriť žiadne kolóny," vyhlásil Skala v pondelok pre TASR. Blokovanie priechodu preto dopravcovia ukončili. Ak by sa predsa na hraničnom priechode do ČR znova začali tvoriť kolóny, avizoval, že autodopravcovia ho v piatok zablokujú znova.

Autodopravcovia: Nekonečné rady sú neznesiteľné

Pondelkovým blokovaním diaľničného priechodu do Česka chceli autodopravcovia upozorniť na situáciu, ktorá vznikla v dôsledku hraničných kontrol.

"Nekonečné rady kamiónov, ktoré sa vytvárajú na území Slovenska na diaľnici D2 smer do Česka, sú už neznesiteľné. Naši aj zahraniční dopravcovia čakajú v radoch od šiestich do ôsmich hodín bez stravy, zabezpečenia pitného režimu a sociálnych zariadení," uvádzali vo vyhlásení z minulého týždňa UNAS a Asociácia Žltý Anjel Asistance24 (AZAA24). Dodali, že dopravcom zároveň pri kontrolách vznikajú veľké finančné straty.

Česko ohlásilo dočasné zavedenie kontrol na hraniciach so Slovenskou republikou pre zvýšenú nelegálnu migráciu koncom septembra.

 

01 - Modified: 2024-04-26 09:59:26 - Feat.: - Title: Český miliardár Křetínský vstupuje do oceliarskej divízie Thyssenkrupp 02 - Modified: 2024-04-25 08:58:51 - Feat.: - Title: Ďalší odchod z Fialovej vlády, končí ministerka pre vedu a výskum 03 - Modified: 2024-04-25 09:04:50 - Feat.: - Title: Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne, mnohí hlásia stopercentnú škodu 04 - Modified: 2024-04-24 10:55:28 - Feat.: - Title: Česká polícia rozbila gang falošných bankárov. Spáchali škody vo výške desiatok miliónov korún 05 - Modified: 2024-04-23 19:25:08 - Feat.: - Title: Fínsko stojí po vstupe do NATO na frontovej línii. Dĺžka hraníc s Ruskom sa zdvojnásobila
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 16:16