Polícia v Novákoch. FOTO: Facebook polície/TrenčianskykKraj
StoryEditor

Útok sekerou na škole v Novákoch. Prípad prevzala NAKA, ide o podozrenie z úkladnej vraždy v štádiu pokusu

03.11.2022, 10:39
Autor:
redred

Na strednej odbore škole v Novákoch útočil vo štvrtok dopoludnia študent sekerou. Pri incidente sa zranila jedna osoba, nie však vážne. Študenta polícia zadržala.

Prípad útoku sekerou na Strednej odbornej škole v Novákoch preberá Národná kriminálna agentúra (NAKA). Polícia má totiž podozrenie z úkladnej vraždy v štádiu pokusu na viacerých osobách.

"Z informácií a dôkazov získaných na mieste činu bolo zistené, že v danej veci ide o podozrenie z úkladnej vraždy v štádiu pokusu na viacerých osobách," priblížili policajti na sociálnej sieti.

O veci bol bezodkladne informovaný špeciálny prokurátor. "Bližšie informácie poskytneme, keď to procesná situácia dovolí," uviedla polícia.

Na strednej odbore škole v Novákoch útočil vo štvrtok dopoludnia študent sekerou. Pri incidente sa zranila jedna osoba, nie však vážne. Študenta polícia zadržala.

Po incidente na Strednej odbornej škole v Novákoch, kde útočil študent so sekerou, previezli do nemocnice dvoch zranených tínedžerov. Potvrdila to hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Pozrite si archívny rozhovor HNtelevízie s odborníkom na extrémizmus Danielom Milom o útoku mladého strelca na Zámockej ulici v Bratislave:

"Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali na pomoc dvom zraneným tínedžerom. Ošetrili ich a transportovali do nemocnice. Vzhľadom na ich vek a citlivosť prípadu viac informácií nemôžem poskytnúť," uviedla Krčová.

K incidentu sa vyjadril predseda parlamentného výboru pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Richard Vašečka.

"S nesmierným smútkom a veľkým znepokojením som prijal správu o incidente na strednej odbornej škole v Novákoch, kde mladý muž sekerou zaútočil na študentov. Je šokujúce, že takýto ohavný čin sa odohral na pôde školy, do ktorej rodičia každý deň posielajú svoje deti s vierou, že sú v bezpečí a nič im tam nehrozí."

Vašečka pripomenul aj útok vo Vrútkach spred dvoch rokov na spojenej škole. "Vtedy utrpeli zranenia žiaci i pracovníci školy, a zástupca školy na následky zranení zomrel. Dnešný ďalší krvavý incident na strednej škole v Novákoch je jasným dôkazom toho, že musíme dôkladne riešiť bezpečnosť na školách. Na školskom výbore Národnej rady budeme v spolupráci s ministerstvom školstva hľadať riešenia, ako pristupovať k agresívnemu správaniu na školách a ako mu predchádzať. Škola má byť bezpečným miestom pre žiakov i učiteľov," doplnil.

01 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 02 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 03 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 04 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 05 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 16:09