Milan Majerský oslavuje víťazstvo vo voľbách. FOTO: TASR/Milan Kapusta 
StoryEditor

Majerský už oslavuje. Zvolených poslancov vyzval na spoluprácu

30.10.2022, 00:26
Autor:
TASRTASR

V príhovore sa Milan Majerský poďakoval volebnému tímu a všetkým kandidátom na poslancov, ktorí sa spolu s ním uchádzali o hlasy voličov.

Po zverejnení väčšiny hlasov začali v Prešove vo volebnom štábe Milana Majerského (KDH) s oslavami. Súčasný predseda Prešovského samosprávneho kraja sa v príhovore poďakoval voličom za účasť vo voľbách.

Potvrdil, že aj podľa údajov, ktoré majú k dispozícii z jednotlivých okrskov, jeho náskok pred ďalším z kandidátov stále rastie.

"Budem pracovať pre všetkých ľudí a zároveň chcem pozvať do spolupráce všetkých zvolených poslancov, ktorí zložia poslanecký sľub. Chcel by som, aby sme tak, ako uplynulých päť rokov, našli spoločné slovo pri riešení problémov samosprávneho kraja. Samozrejme, nie sú to ešte konečné výsledky, ale verím, že trend bude pokračovať a moje víťazstvo bude potvrdené," uviedol Majerský.

Z priebežných výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad, vyplýva, že náskok Majerského pred Michalom Kaliňákom (Hlas-SD, Smer-SD, SNS, Aliancia) je na úrovni desiatich percent. Doposiaľ už jednotlivé okrskové komisie spočítali takmer 90 percent hlasov.

V príhovore sa Majerský poďakoval volebnému tímu a všetkým kandidátom na poslancov, ktorí sa spolu s ním uchádzali o hlasy voličov.

Najväčšie poďakovanie venoval svojej manželke Miriam Lexmann. "Celú kampaň som sa snažil viesť fér, chcel som predstaviť program, ktorý osloví voliča. Bola to súťaž a nie vždy hráte so súperom, ktorý dokáže byť tiež férový," zhodnotil Majerský kampaň.

Súčasný predseda kraja upozornil, že najprv bude potrebné schváliť rozpočet PSK a od toho sa budú odvíjať aj ďalšie vízie.

"Máme vážne problémy s energetickou krízou a nárastom cien. Ak dokážeme rozumne poukladať jednotlivé kapitoly v rozpočte, tak budeme môcť pristúpiť aj k rozumným rozvojovým programom," skonštatoval Majerský, ktorý sa o hlasy voličov uchádzal s podporou koalície KDH, Sme rodina, SaS a Za ľudí.

 

01 - Modified: 2024-04-20 13:36:57 - Feat.: - Title: Riešenia kompenzácií výdavkov na 13. dôchodky predstavia ministri v najbližšom období 02 - Modified: 2024-04-20 12:14:38 - Feat.: - Title: Raši počíta s nomináciou na post šéfa parlamentu. ​Danko by na tejto pozícii rád videl seba, vraví 03 - Modified: 2024-04-17 09:35:50 - Feat.: - Title: Majerský v HNtelevízii o liste von der Leyenovej: Prečo im kroky Poľska nevadia? Nech majú rovnaký meter 04 - Modified: 2024-03-26 14:26:42 - Feat.: - Title: Kresťanskí demokrati kritizujú Šutaja Eštoka. Podporuje extrémistov a marí prácu vyšetrovateľov, znie z KDH 05 - Modified: 2024-03-19 18:27:19 - Feat.: - Title: Majerský požiadal pre rušenie špeciálnej prokuratúry o stretnutie so Žilinkom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 01:41