Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) počas spomienkového podujatia k Pamätnému dňu obetí holokaustu a rasového násilia. FOTO: TASR/Jaroslav Novák 
StoryEditor

Premiér bude s prezidentkou hovoriť o menách nových ministrov v piatok podvečer

09.09.2022, 17:24
Autor:
TASRTASR

Premiér sa neobáva, že by odchod SaS z vlády a koalície paralyzoval parlament. Sleduje vyjadrenia predsedov parlamentných strán a všetci si podľa neho uvedomujú vážnosť situácie.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) bude s prezidentkou Zuzanou Čaputovou hovoriť o menách nových ministrov, ktorí nahradia tých z SaS, v piatok podvečer. To či nových ministrov vymenuje do začiatku schôdze Národnej rady, je na nej. Novinárom to povedal piatok na Rybnom námestí.

image

Mená nových ministrov dohodne koalícia už dnes, povedal Kollár. Jeden je jasný

Mená nominantov stále nekonkretizoval. Verejnosti ich predstaví až po tom, ako sa na nich s Čaputovou dohodnú. Predseda vlády pripomenul, že pokým hlava štátu neprijme demisiu ministrov za SaS a nepoverí alebo nevymenuje nových členov vlády, dovtedy odchádzajúci ministri pracujú na svojich ministerstvách.

Premiér sa neobáva, že by odchod SaS z vlády a koalície paralyzoval parlament. Sleduje vyjadrenia predsedov parlamentných strán a všetci si podľa neho uvedomujú vážnosť situácie z hľadiska energetickej krízy. Vláda pripravuje návrhy zákonov na jej riešenie, ktoré pôjdu do NR SR v skrátenom legislatívnom konaní.

image

Meno nového ministra hospodárstva je jasné. Sulíkov nástupca urobil prvý krok

"Je tam deklarovaná široká podpora. Tak by to malo byť, že lídri odložia politické tričká a sústredíme sa na pomoc ľuďom," poznamenal Heger. Tvrdí, že v parlamente sú alebo budú zákony, ktorým líder SaS Richard Sulík deklaroval podporu v prvom čítaní.

Predseda vlády zároveň neočakáva, že bude opozícia hlasovať za zákony vychádzajúce z programového vyhlásenia vlády. Prekvapí ho však, ak za ne nezahlasuje strana SaS, ktorá z koalície síce odišla, ale s návrhmi zákonov v vyhlásenia súhlasila.

01 - Modified: 2024-04-19 17:09:37 - Feat.: - Title: Čaputová podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu. Českou ju využije na pomoc Kyjevu 02 - Modified: 2024-04-19 12:26:58 - Feat.: - Title: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti, tvrdí prezidentka 03 - Modified: 2024-04-18 11:12:24 - Feat.: - Title: Čaputová povýšila a vymenovala generálov ozbrojených síl 04 - Modified: 2024-04-17 16:17:47 - Feat.: - Title: Prezidentka sa rozlúčila s Nitrianskym krajom symbolicky na zámku 05 - Modified: 2024-04-16 12:44:58 - Feat.: - Title: Čaputová poďakovala Dudovi za spoluprácu počas náročného obdobia. Dostala najvyššie štátne vyznamenanie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 14:06