Primátor Bratislavy Matúš Vallo. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Zachovanie zdravotníckej funkcie Polikliniky Tehelná je kľúčové, vyzval Vallo

24.08.2022, 15:20
Autor:
TASRTASR

Predaj budovy polikliniky vyvoláva podľa primátora obavy, že by sa dostupnosť ambulantnej zdravotnej starostlivosti v tejto časti mesta mohla zhoršiť.

Zachovať zdravotnícku funkciu Polikliniky Tehelná v bratislavskom Novom Meste je kľúčové.

Zdôraznil to primátor Bratislavy Matúš Vallo na stretnutí s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nominant OĽANO). Tému rokovania bola dostupnosť zdravotnej starostlivosti v Bratislave.

"Z pohľadu mesta považujeme za kľúčové, aby MH Manažment a príslušné ministerstvá našli také riešenie, ktoré zaručí, že ani príchodom nového vlastníka nepríde k rušeniu ambulancií a že zdravotnícka funkcia budovy bude zabezpečená aj do budúcnosti," napísal na sociálnej sieti Vallo.

Predaj budovy polikliniky vyvoláva podľa primátora obavy, že by sa dostupnosť ambulantnej zdravotnej starostlivosti v tejto časti mesta mohla zhoršiť.

"V tejto téme v najbližších dňoch absolvujem ešte viaceré stretnutia a verím, že nakoniec povedú k pozitívnemu výsledku," doplnil Vallo. Podobné obavy v tejto veci vyjadril pred časom aj starosta Nového Mesta Rudolf Kusý, ktorý rovnako ako Vallo ohlásil kandidatúru na primátora hlavného mesta v tohtoročných komunálnych voľbách.

Spoločnosť MH Manažment, nástupnícka organizácia po zaniknutom Fonde národného majetku, už viackrát deklarovala, že príchodom nového vlastníka sa nezmení ani jedna nájomná zmluva a nezruší sa ani jedna ambulancia.

Pozornosť upriamuje aj na to, že kupujúci je povinný užívať alebo prenajímať priestory budovy len na tie účely, na ktoré bola budova skolaudovaná.

Pripomenula tiež, že v prvom kole ponúkla budovu subjektom, ktoré by o jej prevádzku mohli mať záujem. Okrem rezortu zdravotníctva aj Bratislavskému samosprávnemu kraju, hlavnému mestu i mestskej časti.

Žiaden z nich záujem podľa spoločnosti neprejavil, preto pristúpila k jej predaju verejnou súťažou. Na zastavenie predaja dôvod nevidí.

Verejná súťaž na predaj Polikliniky Tehelná bola vyhlásená začiatkom júla. Východisková kúpna cena bola znaleckým posudkom stanovená na 14 770-tisíc eur s DPH.

Ponuky je možné predkladať do 20. septembra. Proti jej odpredaju vznikla medzičasom aj petícia, za jej záchranu a zveľadenie bojuje občianska iniciatíva Za zachovanie Polikliniky Tehelná.

 

01 - Modified: 2024-03-01 13:54:16 - Feat.: - Title: Novelou cestného zákona chcú zrušiť cyklopruh na Vajanského nábreží, kritizuje Vallo 02 - Modified: 2024-03-01 13:54:54 - Feat.: - Title: Vallo reaguje na zmeny v cestnom zákone: Vláda chce zrušiť cyklopruh na Vajanského nábreží, tvrdí primátor 03 - Modified: 2024-02-20 12:42:07 - Feat.: - Title: Semafor na Štúrovej vyriešil posledný veľký dopravný problém na nábreží, tvrdí Vallo 04 - Modified: 2024-02-08 23:02:40 - Feat.: - Title: Vallo ukončil ságu so schátraným amfiteátrom pod Devínom. Švédom prihral pozemky 05 - Modified: 2024-02-08 12:41:58 - Feat.: - Title: Nechceme mať Višňové v Bratislave, je to moja nočná mora. Vallo pri električke do Petržalky priznal skepsu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 20:08