Minister financií Igor Matovič. FOTO: Reuters
StoryEditor

Nezaradený poslanec Kollár hovorí o odchode Matoviča, Hatráková by podporila menšinovú vládu

11.07.2022, 14:51
Autor:
TASRTASR

Nezaradená poslankyňa Národnej rady Katarína Hatráková si nemyslí, že v súčasnej situácii by mali predčasné voľby zmysel.

Nezaradená poslankyňa Národnej rady Katarína Hatráková podporí aj prípadnú menšinovú vládu po možnom odchode SaS z koalície.

Nezaradený poslanec Miroslav Kollár nevidí dôvod, aby prestal podporovať zmysluplné návrhy koalície, nechce však hovoriť o plošnej podpore vláde, pokiaľ je v nej líder OĽANO Igor Matovič.

Hatráková si nemyslí, že v súčasnej situácii by mali predčasné voľby zmysel. "Menšinová vláda mi príde zmysluplnejšia," povedala.

Naďalej bude podľa vlastných slov podporovať vládu a všetky jej zmysluplné návrhy. Nateraz nedostala ponuku na prípadný návrat do klubu OĽANO.

Kollár označil otázku o podpore menšinovej vláde za predčasnú. Po svojom odchode z koalície deklaroval podporu zmysluplným návrhom vlády a nevidí dôvod, aby v tom nepokračoval. "O plošnej podpore vlády v tejto chvíli nemôže byť reč, pokiaľ je v nej Matovič," podotkol.

Odchod lídra OĽANO by podľa neho vyriešil väčšinu problémov krajiny, umožnil dovládnutie súčasného kabinetu a oddialil návrat predchádzajúcich vlád. Dodal, že ideálne by bolo, keby sa Matovič stiahol z politiky a prenechal OĽANO premiérovi Eduardovi Hegerovi.

Strana SaS minulý týždeň vypovedala koaličnú zmluvu, požaduje vypracovanie novej a odchod lídra OĽANO Igora Matoviča z vlády. OĽANO požiadavku odmieta.

SaS avizovala, že pri nenaplnení jej podmienok podajú ministri zo strany demisiu. Matovič hovorí, že liberáli takto v septembri povalia vládu. Podľa SaS však ich demisia nebude znamenať pád vlády, predčasné voľby a ani koniec koalície. Koaličnú zmluvu nechce meniť ani predseda Sme rodina Boris Kollár.

Šéf poslaneckého klubu hnutia Peter Pčolinský už skôr uviedol, že v prípade odchodu partnera z koalície by do menšinovej vlády nešli.

01 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 02 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 03 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 04 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 05 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 01:43