Opozičný poslanec Lubošš Blaha. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Najpopulárnejší politik na Facebooku prišiel o svoj profil. Blaha opakovane porušoval pravidlá

14.06.2022, 15:02
14.06.2022, 18:57
Autor:
jfjfTASRTASR

V čase zrušenia svojej stránky mal profil opozičného poslanca Ľuboša Blahu viac ako 174-tisíc sledovateľov.

Facebooková stránka opozičného politika Ľuboša Blahu (Smer) bola v utorok poobede zrušená a nemala by byť obnovená. Informuje o tom Denník N.

Web v tejto súvislosti pripomína, že podpredseda strany Smer patril medzi najpopulárnejších slovenských politikov na Facebooku a v roku 2021 získal až takmer 11 miliónov interakcií.

Porušoval pravidlá

Mal tak viac interakcií ako napríklad predseda mimoparlamentného hnutia Republika Milan Uhrík a jeho podpredseda Milan Mazurek dohromady. Uhrík a Mazurek obsadili v minuloročnom rebríčku druhé a tretie miesto.

Denník N približuje, že opozičný politik mal v čase zrušenia svojej stránky viac ako 174-tisíc sledovateľov a profil mal byť odstránený kvôli opakovanému porušovaniu pravidiel, ktoré sa týkajú nenávistného prejavu.  

Blahovi profil na Facebooku dočasne zablokovali aj vo februári v súvislosti so zverejňovaním a šírením mien a adries poslancov, ktorí v parlamente hlasovali za obrannú dohodu s USA. V tom čase bol za šírenie hoaxov a nenávistné prejavy zablokovaný na 24 hodín.

Opozičný politik sa v poslednej dobe zviditeľnil aj svojou knihou o Leninovi, ktorú vydal pod pseudonymom Peter Vidovan. „Žijeme v liberálnej totalite. Ťahajú nás po výsluchoch, mňa idú za názory vyhadzovať zo SAV, zatvárajú opozičné médiá, zakazujú nás v televízii a čudujú sa, že hovoríme o liberálnom fašizme,“ obhajoval v tom čase svoje rozhodnutie a postoje Blaha.

Na svoje aktuálne zablokovanie Blaha zareagoval prostredníctvom Facebookovej stránky SMER-SD. "Svoj "trest" som dostal za to, že som prezidentku Čaputovú kritizoval za jej návštevu na Ukrajine. A za to, že sa nestará o problémy Slovákov," zhrnul kontroverzný poslanec dôvody, ktoré pri aktuálnom kroku Facebooku považuje zo svojho pohľadu za kľúčové.

Reakcia Blahu

Blaha v reakcii uviedol, že považuje zrušenie jeho stránky na sociálnej sieti za účelové. "Je to splnenie pokynu koaličných politikov, aby zavreli ústa opozičnému politikovi, ktorý mal veľký výtlak na sociálnej sieti," uviedol Blaha na tlačovom brífingu.

Vymazanie vníma ako zásah do slovenskej politiky. "Nie je to vypnutie drobného užívateľa, je to zásah do slovenskej politiky. Máme tu kampaň v rámci referenda, máme tu reálny koalično-opozičný boj," dodal.

Poukázal pritom na to, že jeho stránka mala najviac interakcií spomedzi všetkých stránok slovenských politikov.

Avizoval, že sa nebude doprosovať o vrátenie jeho stránky, ale bude komunikovať prostredníctvom iných platforiem.

01 - Modified: 2022-05-28 11:55:59 - Feat.: 1 - Title: Dinuš, ktorý pomohol Blahovi vydať knihu o Leninovi: Moja abdikácia s tým nesúvisí
01 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 02 - Modified: 2024-04-14 12:31:28 - Feat.: - Title: Šéfa parlamentu budeme riešiť pravdepodobne až po eurovoľbách, tvrdí Blaha. Hajko hovorí, že Fico taktizuje 03 - Modified: 2024-04-13 10:47:44 - Feat.: - Title: Slovenskí branci zrejme prišli o facebookovú stránku. Fotky z lesov v maskáčoch vystriedali videá s ľahkou ázijskou erotikou 04 - Modified: 2024-04-05 11:00:00 - Feat.: - Title: Žena zverejnila na Facebooku negatívnu recenziu na paradajkový pretlak. Hrozí jej za to sedem rokov väzenia 05 - Modified: 2024-03-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Je moratórium len fiktívne? Sú miesta, kde nemá moc
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 10:27