StoryEditor

Sociálny balík môže skončiť na Ústavnom súde, tvrdí Kolíková. Pellegrini by ho doplnil o jednorázovú pomoc

22.05.2022, 16:44
Autor:
TASRTASR

Sociálny balík sa momentálne nemyslí na všetkých ľudí, ktorí pomoc potrebujú. Zhodujú sa ministerka spravodlivosti aj šéf Hlasu.

Dá sa očakávať aj to, že žiaden sociálny balík nebude, pretože proces je veľmi pochybný a legislatíva môže skončiť na Ústavnom súde . V diskusnej relácii TV Markíza Na telo to povedala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

"Myslím si, že tým, ako je ten proces hrubo porušený, je to vec, ktorá na Ústavnom súde môže pristáť," skonštatovala Kolíková. Problém je podľa nej v tom, že o návrhu sa rokuje v skrátenom legislatívnom konaní. Viac to nechcela komentovať. Balík sa mal podľa nej nastaviť pre ľudí, ktorí sú naozaj v núdzi, teda aj pre seniorov či nezamestnaných.

Nemyslí si, že zameranie na rodiny s obrovským balíkom je správnou cestou.

Pozmeňujúci návrh 

Poslanci parlamentu okolo Petra Pellegriniho podali pozmeňujúci návrh. Žiadajú do balíka zakomponovať jednorazovú pomoc, aby sa týkala aj pracujúcich ľudí a aby garantovali dôchodcom, že pred Vianocami dostanú ešte ďalší dôchodok. Pokiaľ tieto podmienky nebudú splnené, poslanci balík nepodporia. Kolíková považuje za kľúčové, že sa 13. dôchodok vyplatí už v júli.

image

Radšej prijať s chybami a potom opraviť. Premiér háji Matovičov protiinflačný balík rodinám

Kolíková súhlasí s tým, že sociálny balík je potrebný. Dodala, že SaS navrhla balík aj s príspevkom na bývanie a so zvýšením životného minima. Netreba podľa nej zvyšovať dane, keď má štát takzvané nadpríjmy.

To, že mal minister financií Igor Matovič (OĽaNO) rokovať s kotlebovcami, je podľa Kolíkovej "primerane nechutné". Podľa Pellegriniho ide o vizitku toho, čoho je schopný Matovič, aby dosiahol svoje veci. Pellegriniho strana Hlas-SD zatiaľ vylúčila zo spolupráce OĽaNO a ĽSNS.

Odídencov z ĽSNS, ktorí pôsobia v mimoparlamentnej strane Republika, zatiaľ nevylúčila. Pellegrini priznal, že majú svoju minulosť a strana bude o tom pred voľbami ešte diskutovať.

Basa za status 

Politici reagovali aj na zadržanie bývalého predsedu Najvyššieho súdu a exministra spravodlivosti Štefana Harabina. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu schvaľovania trestného činu a extrémistického trestného činu. Pri svojej obrane hovoril o platení odškodného. Kolíková nechce spochybňovať kroky orgánov činných v trestnom konaní v tejto veci.

image

Matovič so Sulíkom sa predháňali vo výčitkách. Fico poslal koalícii ironický odkaz

"Myslím si, že by bolo veľkou chybou, aby sa ktokoľvek dal zastrašiť takýmito výrokmi," uviedla.

Pellegrini označil zadržanie ako trápne gesto pri exponovanej osobe. "Myslím si, že na Facebooku sú podstatne horšie a drastickejšie príspevky kadejakých ľudí. Zaujímalo by ma, či tiež boli popredvádzaní a či budú súdení. Ale u Harabina to asi tak dobre znie, lebo je to známa osoba a všetci ho vidia," povedal s tým, že vziať niekoho do basy za status je teatrálne gesto.

01 - Modified: 2022-05-22 10:14:51 - Feat.: 1 - Title: Radšej prijať s chybami a potom opraviť. Premiér háji Matovičov protiinflačný balík rodinám 02 - Modified: 2022-05-19 13:49:29 - Feat.: 1 - Title: Reakcia Matovičovho rezortu na štrajk samospráv: Príjmy časom porastú, pripravené sú aj kompenzácie 03 - Modified: 2022-05-16 14:04:41 - Feat.: 1 - Title: Matovič predstavil protiinflačný balík pomoci pre rodiny
01 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 03 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 05 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 04:07