StoryEditor

Zrušené plány, meškajúci obed či odstavené kamióny. Takto vyzerá chaos v Bratislave

30.01.2015, 13:22
Autor:
lmlm
Postreh HN: Na prvý pohľad to príde zvláštne, ale husté sneženie vám zmení celodenné plány a môžete sa dostať do zbytočného stresu.

Ráno sa zobudíte a máte pocit, že vás čaká úplne bežný deň. A zrazu začne husto snežiť, kolabuje doprava, autobusy nejazdia, s autom uviaznete v zápche a váš deň sa tým pádom úplne mení. Nestíhate do práce, musíte rušiť všetky stretnutia a voláte s kolegami, kto je na tom horšie.

Takto nejak vyzerá dnes situácia v Bratislave, kde po hustom snežení totálne skolabovala doprava. „Išiel som kľudne do práce a napokon to dopadlo tak, že z Petržalky do Rače mi trvala cesta vyše dve hodiny, čo bežne trvá 20 minút. Musel som zmeniť svoj program,“ tvrdí fotograf Pavol Funtál. "Cesta z Petržalky do práce, ktorá mi bežne trvá 15 minút, sa predĺžila štvornásobne. Ale tak aspoň som si vybavil pracovné telefonáty," hovorí editor HNTech Drahomír Piok.

Okrem toho, že kopcovité miesta v Bratislave sú neprejazdné a dopravný podnik tam nevyslal spoje, chaos vládne aj na iných miestach. Napríklad pri nákupnom centre Avion sa nezmestil kamión do križovatky a vyše dvadsať minút sa vodiči prizerali, ako brzdí dopravu.


Situácia na električkovej zastávke v Bratislave. Snímka: TASR/M. Baumann

Priznám sa, že mi to bolo až smiešne. Napriek tomu, že som meškal do práce. Keby som to vedel, tak zostanem doma,“ tvrdí Martin z Bratislavy, ktorý pracuje v Digital parku v Petržalke.

Totálny kolaps bol aj na Prístavnom moste smerom z Ružinova do Petržalky, kde bolo na kruhovom objazde odstavených šesť kamiónov a stále sa tam tvoria obrovské zápchy.

Ale paradoxne Bratislavčania dnes nebojovali len s dopravou, ale aj bežnými vecami. „Hurá, priniesli mi obed po takmer dvoch hodinách,“ vykríkli tri moje kolegyne, keď konečne dorazil šofér s ich obedom. "Chcela som ísť dnes domov do Nitry, ale v tomto počasí nejdem,“ povedala jedna z nich Zuzana Bányi.

„To je neuveriteľné, koľko trvalo, kým sa mi k vám podarilo dopraviť jedlo. Dnes už toho zjavne veľa neurobím,“ povedal šofér z donáškovej služby. „Je to pravda. Ak sa dostanete do časového stresu, tak vám to zmení celý deň. Môže sa vám stať, že ste nekoncentrovaní, nestíhate a máte zlú náladu,“ hovorí psychológ Richard Gróf.

Odstavení od „bežného života“ zostali aj obyvatelia z Rače. Pre polámané zberače a poškodené trolejové vedenie tam prestali premávať električky. Dostanú iba po Gaštanový hájik. Podľa dopravného podniku navyše nie je možné zabezpečiť náhradnú autobusovú dopravu. 

V pohotovosti je aj samotný primátor Ivo Nesrovnal, ktorý požiadal o spoluprácu pri odstraňovaní následkov situácie aj samotný dopravný podnik.

Zrušené plány, meškajúci obed či odstavené kamióny. Takto vyzerá chaos v Bratislave 15:05 Polícia v Trenčianskom kraji: Jazdu autom obmedzte Husté sneženie komplikuje dopravu aj na ďalších cestách v rámci Trenčianskeho kraja. Viaceré z nich sú neprejazdné a došlo na nich k početným dopravným nehodám. Polícia preto vyzýva vodičov, aby obmedzili jazdu vozidlom na minimum.
01 - Modified: 2007-03-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Výročia týždňa
01 - Modified: 2024-04-25 05:30:56 - Feat.: - Title: V Lomnickom sedle napadlo 20 cm snehu, opäť sa tam bude lyžovať 02 - Modified: 2024-04-22 12:24:40 - Feat.: - Title: Vallov údiv: Primátor Bratislavy to prehnal a už to asi aj vie (komentár) 03 - Modified: 2024-04-22 09:43:11 - Feat.: - Title: Minulý víkend v plavkách, tento snežilo. Apríl sa naozaj zbláznil, aké nás čaká počasie ďalšie dni? 04 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 05 - Modified: 2024-04-19 09:13:32 - Feat.: - Title: Top farmár pre HN: Sektor je paralyzovaný. Jediná cesta je prenášať problémy na dodávateľov alebo na banky
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 13:37