StoryEditor

Ťažký odchod z Egypta.

22.08.2007, 00:00

Slovenským dovolenkárom sa pobyt v známom egyptskom letovisku Sharm el Sheikh neplánovane predĺžil. Viacerí z nich zostali v pondelok zaskočení, keď im spoločnosť Air Slovakia poslala menšie lietadlo, kam sa všetci nezmestili. V riadnom termíne tak potápačský raj opustila len časť turistov. Dôvod? Pre poruchu lietadla Airbus 320 museli desiatky turistov zostať na letisku. Slovenský konzul v Egypte Jozef Hudec pre HN upozornil, že v spolupráci s pracovníčkou cestovnej kancelárie sa slovenskej ambasáde podarilo zabezpečiť pre turistov počas čakania nápoje a potraviny.
Podľa slov obchodného riaditeľa tejto spoločnosti Jaroslava Riečického malo lietadlo Airbus 320 technickú poruchu na podvozku. "Po odletení nebolo možné podvozok zatvoriť, a tak s tým letieť nemohli." Lietadlo po niekoľkých predĺženiach času opravy technickej chyby odletelo z Hurghady späť pre turistov po osemnástej popoludní nášho času. "Problém bol v dodaní náhradného dielca." Názory turistov boli rôzne. Niektorí si predĺženia pobytu pochvaľovali, iným sa nepáčilo, že čakajú na letisku.
Turisti sa domov vrátili včera krátko pred polnocou. Cestovná kancelária Satur očakáva sťažnosti turistov. Ako pre HN potvrdil obchodný riaditeľ cestovky Nenad Lučič, posunú ich leteckej spoločnosti.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
04. máj 2024 12:05