StoryEditor

Otrasy vo verejnoprávnych médiách

16.12.2007, 23:00
Zatiaľ čo v STV prebieha boj dvoch krídiel televíznej rady o to, kto povedie televíziu po odvolanom generálnom riaditeľovi Radimovi Hrehovi, v Slovenskom rozhlase badať stále silnejší tlak koaličných poslancov s cieľom odstrániť generálnu riaditeľku Miloslavu Zemkovú.

Časť rady STV na čele s predsedom Bohumírom Bobockým totiž odmieta štatutárneho zástupcu Nikolaja Savického. Bobocký chce na dnešnom mimoriadnom stretnutí rady rokovať o novom kandidátovi.
V rozhlase koaliční poslanci vyzývajú Zemkovú, aby zastavila likvidačné kroky. Riaditeľku obviňujú z toho, že chce zrušiť symfonický orchester rozhlasu, obmedziť vysielanie Rádia Devín a Rádia Patria. Pod výzvu sa podpísalo 43 koaličných poslancov. Zemková všetky obvinenia odmieta. "Nič z toho nie je pravda." Podľa informácii HN príde pokus vymeniť riaditeľku už v januári, najneskôr na jar. Jedným z kandidátov na tento post by mal byť štátny tajomník ministerstva kultúry Ivan Sečík.


Prečítajte si aj:
Riaditeľke Zemkovej ide koalícia po krku

V Slovenskom rozhlase sa chystá zemetrasenie. Stolička pod generálnou riaditeľkou Miloslavou Zemkovou nie je vôbec istá. Koalícia začala frontálny útok proti nej. Zemková má zatiaľ stále väčšinovú podporu rozhlasovej rady. Koaliční poslanci však členov rady vyzývajú, aby začali konať. V kuloároch sa už hovorí aj o možných nástupcoch. Medzi favoritov vraj patrí štátny tajomník ministerstva kultúry Ivan Sečík, ktorý je nominantom Smeru.

Celý článok >>

Prečítajte si aj:
Boj o televíziu pokračuje

Spor o dočasné vedenie Slovenskej televízie pokračuje. Rada STV, ktorá zastupuje vo verejnoprávnej inštitúcii záujem koncesionárov, sa rozdelila na dva tábory. Časť rady na čele s predsedom Bohumírom Bobockým odmieta štatutárneho zástupcu Nikolaja Savického, druhá časť považuje jeho miesto na čele televízie za jedinú zákonnú alternatívu. Savický, pravá ruka odvolaného generálneho riaditeľa Radima Hrehu, tvrdí – kým som zapísaný v obchodnom registri ako jediný štatutár, mám za televíziu plnú zodpovednosť. „Ak zložím funkciu, spôsobím STV priame hospodárske škody.“

Celý článok >>
 

 

01 - Modified: 2003-06-29 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Spektrum
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 11:02