StoryEditor

Polícia v prípade útoku v Detve podľa ĽPR nepostupovala štandardne

03.09.2007, 15:23
Autor:
TASRTASR

Polícia v prípade útoku v Detve nepostupovala štandardne. Podľa zákona má policajná hliadka, keď príde na miesto, kde sa stal incident, začať ihneď konať. Po útoku na manželský pár však takto nepostupovali, uviedla Mária Candráková zo združenia Ľudia proti rasizmu (ĽPR).
Službukonajúci policajti podľa Candrákovej neakceptovali manželským párom podané trestné oznámenie a o prípade nespísali zápisnicu. Manželov policajti poslali domov s tým, že oni nič neurobia, pokiaľ im neukážu prstom na útočníka.
"Až na základe intervencie nášho združenia došlo k riadnemu prijatiu trestného oznámenia a spísaniu zápisnice. V tú noc však vypočuli len napadnutého, jeho manželku predvolali a vypočúvali až dva dni po incidente," tvrdí Candráková. Zranenia, ktoré manželský pár utrpel pri napadnutí, spôsobili podľa nej práceneschopnosť u napadnutého muža sedem dní a u ženy jeden mesiac.
K útoku na Rómov došlo v Detve vo štvrtok okolo 20.00 h pred jedným z pohostinstiev. Na manželský pár, ktorý tadiaľ prechádzal, mali zaútočiť dvaja násilníci, ktorí ich udreli päsťami do tváre.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
07. máj 2024 13:43