StoryEditor

Robert Fico sa stretol s bývalým poľským prezidentom Alexandrom Kwasniewským

25.06.2007, 17:19
Autor:
TASRTASR

Predseda vlády SR Robert Fico sa dnes stretol s bývalým prezidentom Poľska Alexandrom Kwasniewským. Témou spoločného rozhovoru bola najmä iniciatíva poľského exprezidenta s názvom Blízke susedstvo zameraná na posilnenie spolupráce medzi Európskou úniou a východnými susednými krajinami.
Predseda vlády SR vyjadril podporu tejto iniciatíve a vyslovil presvedčenie, že zintenzívnenie vzájomných kontaktov a aktívna susedská politika vo vzťahu k východným susedom EÚ bude prínosom pre celé európske spoločenstvo a zamedzí vytváraniu umelých deliacich čiar medzi jednotlivými regiónmi.
Obaja predstavitelia sa v spoločnom rozhovore venovali aj aktuálnym otázkam fungovania samotnej EÚ. Ocenili kompromisné návrhy prijaté na ostatnom bruselskom samite Európskej rady, ktoré sú dobrým základom pre ďalší rozvoj európskej dvadsaťsedmičky a zároveň ponúkajú európsku perspektívu i pre ďalšie krajiny usilujúce sa o vstup do tohto spoločenstva. Vzájomné slovenskopoľské vzťahy označili obaja predstavitelia za veľmi dobré a zdôraznili, že nie sú len výsledkom dialógu medzi politickými predstaviteľmi, ale čoraz intenzívnejšieho kontaktu medzi regiónmi, mestami a občanmi na oboch stranách hranice.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
02. máj 2024 10:29