StoryEditor

Bartolomei Finance: Naše kroky boli relevantné

09.10.2007, 13:26
Autor:
TASRTASR
Za flagrantné zneužitie mediálneho priestoru a zavádzanie verejnosti považuje Bartolomei Finance, a. s., postup spoločnosti Trend Holding, ktorej súd predbežným opatrením pozastavil právo nakladania s účtami.

Podľa stanoviska, ktoré dnes TASR poskytol predseda predstavenstva spoločnosti Andrei Bartolomei, Trend Holding si nesplnil povinnosti stanovené súdom v nariadenom termíne, podľa ktorého mala v týždenníku Trend uverejniť ospravedlnenie do troch dní. Túto povinnosť si splnila až po 126 dňoch.
Aj v prípade úhrady 1 koruny z titulu finančného zadosťučinenia, ako aj súdnych trov, považuje Bartolomei Finance, a. s., postup holdingu za špekulatívny, keďže k úhrade došlo až po doručení predbežného opatrenia zakazujúceho holdingu nakladať s účtami v banke, akýmkoľvek spôsobom scudzovať, prevádzať a zaťažovať ochrannú známku.
Bartolomei Finance považuje narážky na možné iné záujmy za účelom likvidácie nepohodlného média za iracionálne vytĺkanie mediálneho kapitálu a tvrdí, že sú absolútne neopodstatnené. Všetky kroky spoločnosti Bartolomei Finance, a. s., boli podniknuté na základe relevantných zákonných nárokov a rozhodnutí príslušných súdov.
Vzhľadom na skutočnosť, že v súvislosti s danou kauzou sa vedie aj trestné stíhanie, nebude ďalej spoločnosť Bartolomei Finance, a. s., poskytovať do ukončenia kauzy ako takej žiadne iné vyjadrenia.
Okresný súd Bratislava II nariadil už koncom septembra predbežné opatrenie, na základe ktorého vydavateľovi týždenníka Trend zakazuje nakladať s peňažnými prostriedkami na firemných účtoch až do výšky 140 miliónov korún. Podľa vyjadrenia jedného z majiteľov spoločnosti Trend Holding Olivera Brunovského pre TASR Okresný súd rozhodol 21. septembra a holdingu doručili rozhodnutie 4. októbra. Proti rozhodnutiu súdu podávajú odvolanie. Oliver Brunovský vyjadril presvedčenie, že súd predbežné opatrenie veľmi rýchlo zruší. "Sme presvedčení, že sme si len plnili úlohu, ktorú ako ekonomický týždenník máme," povedal Brunovský.
Predbežné opatrenie má byť reakciou na to, že týždenník Trend nezverejnil v lehote stanovenej súdom ospravedlnenie firme Bartolomei Finance za článok zo začiatku januára 2004 napriek tomu, že mu to súd prikázal. Išlo o článok "Bartolomei Finance verejnú kontrolu nechce" z 22. januára 2004.

01 - Modified: 2003-06-15 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zasa niečo nemá v legislatíve oporu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 14:08