StoryEditor

Gang Róberta O. od pondelka znovu pred senátom ŠS

29.09.2007, 09:33
Autor:
SITASITA

Hlavné pojednávanie Špeciálneho súdu s členmi východoslovenskej zločineckej skupiny Róberta O. bude od pondelka, 1. októbra, pokračovať v bratislavskom Ústave pre výkon väzby. Skupina obžalovaných páchateľov sa prejavovala značnou brutalitou a agresivitou. Celkove je obvinených 16 páchateľov v 19 trestných skutkoch.

"Na pondelok a utorok je naplánovaná výpoveď chráneného svedka Róberta G.," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Špeciálneho súdu Katarína Kudjáková. Róbert G., ktorý je tiež medzi obžalovanými členmi skupiny, údajne asistoval pri zločinoch ako šofér. Spolupracovať s políciou sa vraj rozhodol z obáv o svoj život. Tento svedok by mal vypovedať pred senátom ŠS prostredníctvom telemostu. Od stredy, 3. októbra, až do ďalšieho pondelka, 8. októbra, má senát naplánované vypočuť viac ako stovku svedkov. "Senát ŠS plánuje v uvedenom termíne vypočuť denne asi 40 svedkov," uviedla Kudjáková.

Na pojednávaní sa zúčastňujú obžalovaní, ktorí sú v súčasnosti vo väzbe - Róbert O., Róbert N. a Jozef L. Obžaloba ich spolu s kumpánmi, ktorí sú stíhaní na slobode, viní zo založenia zločineckej skupiny, zo zločinu niekoľkých vrážd, ublíženia na zdraví, nedovoleného držania zbrane, lúpeže, krádeže a ďalších trestných skutkov. Páchatelia sa zbavovali hlavne členov konkurenčných skupín košického podsvetia, pričom pri poslednej takejto vražde v apríli 2005, zabili aj nevinného človeka. Šéfa konkurenčného gangu Jozefa Estóka vtedy po dôkladnej príprave zastrelili dávkou zo samopalu, no zároveň zasiahli aj Romana Straku, ktorý sa nachádzal neďaleko miesta atentátu.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 10:46