TASR/Henrich Mišovič
StoryEditor

Zoroslavovi Kollárovi predĺžili väzbu o štyri mesiace

27.04.2021, 20:11
Autor:
TASRTASR
Rozhodol o tom sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné.

Podnikateľ Zoroslav Kollár by mal byť väzobne stíhaný ďalšie štyri mesiace. Rozhodol o tom sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné.

Informoval o tom obhajca obvineného Martin Berec, ktorý voči rozhodnutiu podal sťažnosť. O nej bude rozhodovať Najvyšší súd.

"O návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na predĺženie lehoty trvania väzby u obvineného Zoroslava K., ktorý bol podaný sudcovi pre prípravné konanie ŠTS v Pezinku 15. apríla, rozhodol sudca pre prípravné konanie tak, že lehotu trvania väzby predĺžil o štyri mesiace," uviedla hovorkyňa Úradu Špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Voči tomuto rozhodnutiu zahlásil prokurátor ihneď po jeho vyhlásení sťažnosť, pretože žiadal predĺžiť lehotu väzby o šesť mesiacov. Rovnako o tejto sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd.

Expredsedu Okresného súdu Bratislava III Davida Lindtnera, Zoroslava K. a bývalú podpredsedníčku NS SR Jarmilu Urbancovú zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) minulý rok 28. októbra v rámci akcie Víchrica. Urbancová a Lindtner sú obvinení zo zločinu prijímania úplatku. Zoroslava K. obvinili zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu. O ich väzbe postupne rozhodoval ŠTS a Najvyšší súd.

Naposledy ŠTS 4. februára zamietol žiadosť Davida L. prepustiť ho z väzby na slobodu. Zoroslava K. na začiatku marca síce ŠTS prepustil na slobodu, ale NS SR koncom marca rozhodnutie prvostupňového súdu zrušil, vyhovel žiadosti prokurátora ÚŠP a ponechal ho vo väzbe. Jarmilu U. prepustili z väzby koncom marca.

Zoroslav Kollár od marca čelí aj obvineniu, že poskytol bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinskému a exnámestníkovi SIS úplatok, aby ho nesledovali.

Najnovšie mu pribudlo obvinenie v ďalšej korupčnej kauze. Spolu s podnikateľom Tomášom R. mal Zoroslav Kollár údajne podplácať bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovíta Makóa v prípade ilegálnej výroby cigariet.

01 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 02 - Modified: 2024-04-05 07:34:20 - Feat.: - Title: Sudcovia sa zastali kolegov, ktorých kritizoval Fico. Hovoria o nátlaku a žiadajú ospravedlnenie 03 - Modified: 2024-04-05 04:36:10 - Feat.: - Title: V Bielorusku obvinili troch aktivistov z extrémizmu, hrozí im sedem rokov za mrežami 04 - Modified: 2024-03-19 21:03:51 - Feat.: - Title: Štyri mesiace vo väzení. Trumpov bývalý poradca Navarro nastúpil na výkon trestu 05 - Modified: 2024-03-18 13:08:02 - Feat.: - Title: Sedem ľudí z protidrogovej policajnej akcie Rybár vzali do väzby
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 13:39