HN/Peter Mayer
StoryEditor

Danko cúvol, SNS v utorok protestovať nepôjde

15.11.2020, 15:54
Autor:
domadoma
V utorok 17. novembra je na Hodžovom námestí v Bratislave plánovaný protest proti pandemickým opatreniam.

Slovenská národná strana sa plánovaného protestu proti pandemickým opatreniam nezúčastní, namiesto toho si v súlade so zákonom zorganizuje pietnu spomienku na Šafárikovom námesí v Bratislave. SNS to uviedla v tlačovej správe. 

"Slovenská národná strana s poľutovaním prijíma verejné aktuálne informácie, že na Slovensku sú hromadne rušené zhromaždenia, podujatia a akcie súvisiace so 17. novembrom 2020. SNS berie na vedomie aj rušenie a zmenu podujatí, na ktorých sa chcela zúčastniť najmä v hlavnom meste Bratislava. Chápeme ťažkú situáciu organizátorov - občanov a plne rešpektujeme ich rozhodnutia," uviedla strana.

​Svoju účasť na utorňajšom proteste na Hodžovom námestí oznámili už skôr predstavitelia Smeru-SD, vrátane Roberta Fica, futbaloví chuligáni, kotlebovci aj komunisti. 

Núdzový stav 

"Nebite nás už nikdy! 17.11.2020 prídeme na Hodžovo námestie. Slovenská národná strana," napísal pred štyrmi dňami na sociálnej sieti predseda SNS Andrej Danko. Vláda však v ten istý deň rozhodla o predĺžená núdzového stavu.

"Nikdy sme si nemysleli, že sa opäť dožijeme takého teroru a šikany štátu. Chaos, ktorý v tento deň reálne hrozí, spôsobila vláda. Dobre vedela, že je pripravených mnoho akcií a hromadných podujatí, napriek tomu predĺžila núdzový stav na poslednú chvíľu. Veríme, že vláda využije zajtrajší deň na to, aby zabránila použitiu násilia na občanoch našej vlasti," uviedla SNS v dnešnej tlačovej správe. 

Vláda sa v stredu rozhodla predĺžiť núdzový stav o ďalších 45 dní. V súvislosti s opatreniami proti šíreniu koronavírusu je zakázané sa zhromažďovať osobám vo vyššom počte ako šesť (pokiaľ nie sú z tej istej domácnosti).

Chystá sa aj polícia 

Plánovaný protest monitoruje aj polícia. Minister vnútra Roman Mikulec dnes v tej súvislosti avizoval, že demonštrácia je nezákonná a polícia proti účastníkom podľa potreby zasiahne. 

​"V prvom rade chcem povedať, že tieto protesty, pokiaľ sa budú organizovať, sú nezákonné, stále platí núdzový stav a zákaz zhromažďovania. Polícia má právo takéto protesty rozpustiť. Áno, urobí to," skonštatoval dnes Mikulec v relácii Na telo.

Poznamenal, že ak to bude potrebné, policajný zbor použije všetky sily a prostriedky na zabezpečenie ochrany zdravia a životov občanov a majetku. Opätovné použitie vodných diel na demonštrantov tak nevylúčil.

​Nepovolený protivládny protest sa konal za účasti extrémistov a chuligánov už v polovici októbra, po výtržnostiach proti nemu polícia zasiahla a niekoľko ľudí zadržala.

01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-22 16:13:48 - Feat.: - Title: Očista Harabinom 03 - Modified: 2024-04-22 13:58:22 - Feat.: - Title: Harabinov návrat na scénu? SNS ho chce dostať do Súdnej rady, vyhlásil Huliak 04 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec 05 - Modified: 2024-04-22 11:17:57 - Feat.: - Title: Reakcie na úmrtie Flašíka: Jeho nápady sme často využívali v politike, vyhlásil Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 22:02