TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Ako Matovič útočil na Danka kvôli titulu: Adresoval mu vulgarizmy a tvrdil, že je usvedčený zlodej

16.07.2020, 18:00
Autor:
klkl
V čase, keď Slovensko žilo kauzou plagiátu Andreja Danka, stál Igor Matovič na pódiu a vyzýval na jeho odstúpenie.

Keď čelil kauze okolo plagiátu svojej rigoróznej práce expredseda parlamentu Andrej Danko, stál Igor Matovič na pódiu a zvolával protesty za jeho odvolanie. Keď je v rovnakej situácii on sám, vybaví reakciu jedným statusom. 

Na adresu Danka si Matovič dokonca neodpustil ani vulgarizmy, na ktoré ho pred parlamentom hecoval dav. Jeho súčasný koaličný kolega Richard Sulík ho vtedy varoval, aby to nehovoril. "Ja viem, že to povieš, ale nepovedz to," hovoril mu vtedy Sulík. 

Napokon vulgarizmus nevyslovil sám, nechal však ľudí na proteste, aby ho s obmenami použili viackrát. "Dám vám nápovedu, to slovo má päť písmen," hecoval ľudí Matovič, na čo mu Sulík stojaci vedľa neho vravel, aby to nechal tak. 

"Pripadá mi ako *****, čo si v špajzi sadne na poličku a myslí si, že je jahodový lekvár," adresoval budúci premiér napokon Dankovi.

Pri rovnakej príležitosti vtedajšiemu predsedovi parlamentu poslal aj ďalší odkaz. "Andrej Danko, pozdravujem, máme ťa radi, bozaj nás," kričal z pódia Matovič.

​Od Danka opakovane žiadal, aby odstúpil a tvrdil o ňom, že je usvedčený zlodej. "Andrej Danko je nielen falošný kapitán, ale aj doktor práv,“ vyhlasoval Matovič.

Inak už reagoval, keď podobnej kauze čelil Dankov nástupca na poste šéfa Národnej rady a Matovičov koaličný partner Boris Kollár. Vtedy pred vyvodením osobnej zodpovednosti uprednostnil stabilitu koalície. "Môžeme sa pokúšať dráždiť hada bosou nohou. Potom si budeme dávať otázku, či sme to museli urobiť, keď nám vláda po lete skončí," povedal Matovič. 

"Ak si mám dať na misku váh jednu diplomovku a stabilitu vládnej koalície, určite bude mojou prioritou udržať vládnu koalíciu," dodal vtedy premiér. 

Pri podozrení z plagiátu pri jeho vlastnej diplomovke uzavrel možnosť vyvodenia politickej zodpovednosti jednoducho. "Či kvôli tomu odstúpim? Odstúpim. Hneď, ako splním všetko, čo som ľuďom pred voľbami sľúbil," napísal v statuse na Facebooku.

01 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 02 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia 03 - Modified: 2024-04-20 12:14:38 - Feat.: - Title: Raši počíta s nomináciou na post šéfa parlamentu. ​Danko by na tejto pozícii rád videl seba, vraví 04 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 05 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 06:21