HN/Akos Cséplö
StoryEditor

Polícia rieši vyhrážanie sa poslancom, SaS avizuje trestné oznámenie

11.02.2022, 13:23
Autor:
TASRTASR
Hnutie OĽANO vníma vyhrážky ako následok "agresívnej a štvavej kampane zo strany extrémistov, ako sú napríklad Ľuboš Blaha, Milan Mazurek a ďalší.

Polícia eviduje vyhrážky poslancom Národnej rady, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA. Situáciu monitoruje a vyhodnocuje. Krajské riaditeľstvá Policajného zboru prijali adekvátne bezpečnostné opatrenia. Uviedla Andrea Dobiášová z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. Na internete sa šíri zoznam poslancov, ktorí zmluvu podporili aj s miestami ich bydliska.

"Polícia eviduje toto konanie, situáciu monitoruje a vyhodnocuje. Príslušné krajské riaditeľstvá Policajného zboru prijali adekvátne bezpečnostné opatrenia," skonštatovala Dobiášová.

Strana SaS avizuje v tejto súvislosti trestné oznámenie. "Sme týmito informáciami nepríjemne znepokojení a pripravujeme rozsiahle trestné oznámenie. Viac budeme informovať na tlačovej besede," uviedol hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Hnutie OĽANO vníma vyhrážky ako následok "agresívnej a štvavej kampane zo strany extrémistov, ako sú napríklad Ľuboš Blaha, Milan Mazurek a ďalší. Tí nielen otvorene vystupujú proti štátnym záujmom, ale ich rétorikou začínajú ohrozovať aj bezpečnosť našich poslancov a ich rodinných príslušníkov," skonštatoval Peter Dojčan z mediálneho tímu hnutia.

"Ide o prekročenie všetkých červených čiar politickej komunikácie a v demokratickej spoločnosti nemá takéto správanie miesto. Pokiaľ sa však domnievajú, že nás zastrašia, sú na veľkom omyle," dodal.

Poslanec Smeru Ľuboš Blaha na sociálnej sieti zverejnil zoznam poslancov, ktorí podporili dohodu spolu s ich fotkami a mestom, v ktorom bývajú. Označil ich za vlastizradcov. Poslanci ĽSNS zase po hlasovaní čítali pred budovou parlamentu mená zákonodarcov.

Nezaradený poslanec Miroslav Kollár zase žiada premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby v tejto súvislosti zvolal Bezpečnostnú radu SR. Kollár vo videu na sociálnej sieti informoval, že na internete sú zverejnené fotografie poslancov s ich domácimi adresami a tiež fotografie, na ktorých sú domy niektorých poslancov označené nápisom "Tu býva vlastizradca".

Obrannú zmluvu v stredajšom (9. 2.) hlasovaní podporil celý poslanecký klub SaS, ako aj OĽANO okrem ich dvoch poslancov. Za dohodu hlasovali aj nezaradení poslanci zo strany Za ľudí a tiež nezaradení poslanci Tomáš Valášek s Miroslavom Kollárom. Hnutie Sme rodina nehlasovalo jednotne.

01 - Modified: 2024-04-24 07:30:33 - Feat.: - Title: Poslanci v stredu pokračujú v diskusii k neziskovým organizáciám 02 - Modified: 2024-04-23 14:53:10 - Feat.: - Title: Výbor chce od poslanca Hlasu Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom 03 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 04 - Modified: 2024-04-23 07:16:20 - Feat.: - Title: Poslanci začali utorkové rokovanie diskusiou o verejnom obstarávaní 05 - Modified: 2024-04-21 12:28:04 - Feat.: - Title: PS možno Rašiho ako šéfa parlamentu nepodporí, Drucker odmieta spory v koalícii
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 17:00