StoryEditor

Prvý kanál verejnoprávnej televízie by chcelo viesť 17 ľudí

20.11.2007, 10:47
Autor:
SITASITA

O post intendanta Jednotky Slovenskej televízie (STV) má záujem 17 uchádzačov. Záujemcovia o funkciu šéfa prvého programového okruhu verejnoprávnej televízie museli predložiť alebo poslať svoje prihlášky do stredy 14. novembra. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa STV Želmíra Habánová, komisia posúdi predložené prihlášky tento týždeň a uchádzačov bude informovať o ich vyradení alebo ďalšom postupe do konkurzu. Tých, čo splnia podmienky účasti a na základe toho postúpia ďalej, pozvú s predstihom dvoch týždňov na konkurz. Jeho výsledky by mali byť známe do konca roka. STV vyhlásila výberové konanie na intendanta Jednotky začiatkom novembra.
Intendant Jednotky STV je priamo zodpovedný programovému riaditeľovi celej televízie. Musí mať skončené magisterské štúdium, aspoň desaťročnú odbornú prax - uprednostňuje sa prax v médiách, vyžadujú sa od neho aj minimálne päťročné skúsenosti s riadením. Tiež by sa mal orientovať v právnych a ďalších predpisoch, ktoré sa týkajú STV a v problematike Európskej vysielacej únie (European Broadcasting Union, EBU). Medzi ďalšie podmienky konkurzu patrí - spôsobilosť na právne úkony, bezúhonnosť a bezchybné ovládanie slovenského jazyka, znalosť minimálne jedného cudzieho je označená ako výhoda.
Post intendanta Jednotky dočasne zastáva výkonná riaditeľka a šéfka programu STV Mária Sedláková. Prevzala ho 1. augusta po tom, ako k 31. júlu z pozície intendanta Jednotky STV odišiel Pavel Bob. Bob bol intendantom Jednotky od 21. marca. To, že sa funkcie vzdáva, oznámila STV deň po tom, ako Sedláková kritizovala prípravu tohtoročnej jesennej programovej štruktúry. Sedláková 11. júla uviedla, že podklady od intendantov Jednotky a Dvojky STV odhalili najmä v prípade Jednotky "veľmi závažné chyby", pod ktoré sa nechcela podpísať. Pred vedením Jednotky STV bol Bob šéfproducentom produkčnej spoločnosti Maya a dlhoročným pracovníkom STV.
Pozícia intendanta ako šéfa stanice sa objavila v organizačnej štruktúre STV počas predchádzajúceho generálneho riaditeľa Richarda Rybníčka s cieľom samostatne profilovať Jednotku a Dvojku. Jednotku najprv viedol František Borovský, neskôr dramaturgička a rozhlasová moderátorka Barbara Štubňová. Po príchode generálneho riaditeľa STV Radima Hrehu sa zaviedla aj pozícia programového riaditeľa nadradeného intendantom, ktorý zodpovedá za program televízie ako celok. V prvom polroku 2007 viedol program STV Roman Lipták, od leta Mária Sedláková.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
22. máj 2024 22:16