StoryEditor

O Gaburu má záujem SNS

12.09.2007, 00:00
Pre exposlanca za KDH Petra Gaburu má dvere otvorené SNS. HN to potvrdil šéf poslaneckého klubu Rafael Rafaj. Podľa neho je na samotnom Gaburovi, ako sa rozhodne.

Len včera sa oficiálne stal nezávislým poslancom, vzápätí už oňho prejavila záujem jedna z vládnych strán. Pre exposlanca za KDH Petra Gaburu má dvere otvorené SNS. HN to potvrdil šéf poslaneckého klubu Rafael Rafaj. "Nám sa s ním veľmi dobre spolupracovalo. Našli sme spoločnú reč pri viacerých otázkach, ktoré sa prerokúvali v parlamente." Rafaj hovorí, že je na samotnom Gaburovi, ako sa rozhodne. Na otázku, či by ho zobrali do svojich radov, povedal: "Nevylučujem to."
Poslanci KDH pritom tvrdia, že vo veci Gaburu nemali inú možnosť, len vylúčiť ho z poslaneckého klubu. Šéfka klubu kresťanských demokratov Mária Sabolová povedala, že na takomto verdikte boli dohodnutí už dávnejšie. Viacerí poslanci za KDH však hovoria, že je to škoda, ak najslabšia z parlamentných strán príde o jedného človeka. "Je to, samozrejme, strata jedného mandátu a z tohto pohľadu to nie je dobré," reaguje poslanec KDH Rudolf Bauer. Jeho kolega Pavol Minárik však Gaburovi už nevie ani prísť na meno. "A to je kto? Nemám čo viac k tomu povedať." Sabolová je, naopak, presvedčená, že ak je strana v opozícii, sila jedného hlasu nie je až taká rozhodujúca. Gabura sa proti sankciám zo strany KDH plánuje odvolať na rozhodcovský súd.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
13. máj 2024 16:16